Witam gdy dzis stałem w korku majac szyby zamkniete podniosłem tą wajhe od szyb zeby je zamknąc ,silnik zaczął równiej pracowac ale to trwa dosłownie sekunde i powraca do normalnej pracy co moze byc tego przyczyną?
Ostatnio zmieniony przez thef Czw Lis 18, 2010 11:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 15:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyli wszystko w normie . W momencie jak szyba dobija przy zamknieciu chwilowo obciaza duzo bardziej silnik podnosnika zanim sie wylaczy, silnik podnosnika obciaza alternator, a alternator silnik samochodu ktorym jest napedzany. Przez krotka chwile silnik krokowy (reguluje obroty na biegu jalowym) nawet nie zdazy zareagowac na taka duza i krotka zmiane obciazenia.TTo samo dzieje sie przy zamknietej szybie jak aktywuje sie silnik ktory probuje domknac ja jeszcze bardziej. Jak wlaczasz swiatla jest prawie to samo tylko zaraz silnik krokowy wyrownuje obroty. Mam tak samo. Pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum