Wysłany: Wto Paź 19, 2010 16:35 [R25 1.4 16v 00] Gdzie jest Sonda Lambda ?
Witam szukałem na forum i nie moge znalesc gdzie zlokalizowana jest Sonda lambda ? Oraz jak ja wymienic ? Roverek duzo pali i chce zaczac od jej "sprawdzenia". Czy cos jeszcze moge sam przeczyscic by to spalanie moglo spaść ? Dziekuje za Pomoc Pozdrawiam
_________________ LIVE 4 MUSIC
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 19, 2010 16:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
uuuu sonda lambda znajduje sie na samym widoku, jest wkrecona w kolektor wydechowy....tylko nie dotykaj go na dopiero co zgaszonym silniku bo lapki poparzysz.
Sonde sie odlacza i wykreca. Ot cala tajemnica, ktorej na forum nie mogles znalezc...akurat
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jeśli masz możliwość to jedz podepnij pod kompa, mi wywaliło błąd "uszkodzony czujnik temperatury cieczy" czy coś takiego, po skasowaniu auto zrobiło się żwawsze, elastyczniejsze, spalanie lekko spadło a czujnik sprawny:) więc może po prostu nałapałeś wirusów tak jak ja..
djboo Sonda lambda odpowiada również za wyłączanie się ssania w samochodzie i pierwsza oznaką ze sonda jest do bani jest to ze ssanie ci sie nie chce wyłączyć .A co do wymiany to po prostu bierzesz klucz chyba 21 i ja wykręcasz oto cała wymiana .
_________________ Życie ma uroki kiedy wpinam sie w bloki .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum