Wysłany: Sob Paź 23, 2010 17:23 [Rover 45 2.0TD 2001] dźwięk w skrzyni i przy zmianie biegów
Cześć wszystkim
Jako, że to mój dziewiczy post oraz, iż całkiem od niedawna jestem na forum to przepraszam za to, jeżeli taki temat był.
Od niedawna jestem posiadaczem Rovera 45 2.0 w dieslu, rocznik 2001. Jakiś czas temu zauważyłem (a raczej usłyszałem) dziwny metaliczny dźwięk dobiegający ze skrzyni biegów, coś na kształt np. jak założymy metalowy pierścień na metalowy drążek i gdy dorzucimy do tego jeszcze drgania. Oprócz tego przy wrzucaniu 3-go biegu nie ma tej płynności, jak przy pozostałych, tylko również podobny dźwięk metalu o metal (tyle, że tu już bez drgań). Proszę bardziej doświadczonych o poradę co i jak. Dodam, że jak trzymam łapskiem drążek to nie ma tego metalicznego dźwięku, natomiast gdy nie trzymam... wiadomo. Myślałem, że może chodzi o luźną śrubę pod drążkiem (taki post już chyba jest), ale mechanik mi powiedział, że to nie śruba. Z góry wielkie dzięki za ewentualną pomoc. Pzdr Maciek
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 17:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z góry wielkie dzięki za ewentualną pomoc. Pzdr Maciek
najłatwiejszym sposobem na pozbycie się tego dzwięku jest podgłośnienie radia lub przyzwyczajenie się do tego dzwięku.
Jesli to Cie nie satysfakcjonuje zrób wg,linku który podał kolega Jugol,
Kazdego kto ma Rovera 400/45 to juz spotkalo albo spotka napewno.
Dzięki za odp. W czwartek jadę do mechanika, więc postaram się napisać, co wyczarował.
Z tym wrzucaniem trójki jest tak, że przy pozostałych biegach wchodzi normalnie bez żadnych problemów a właśnie przy trójce jest jak gdyby stukać metalem o metal, inaczej nie jestem w stanie określić .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum