Wysłany: Pon Paź 25, 2010 20:22 [R600] Jakie spalanie gazu Rover 618 Si ???
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
[R618 SI,97r]Witam.
Mam pytanie a zarazem prośbę do wszystkich posiadaczy Rover 618 Si z instalacją gazową (najlepiej BRC- Seqent24) aby podali spalanie gazu w mieście jak i w trasie.Ponieważ coś mi się wydaje że mój roverek pali za dużo.Z góry dziękuje za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 01, 2010 08:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 20:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
miasto 14-15 l gazu na 100km przy normalnej jezdzie.
[ Dodano: Pon Paź 25, 2010 22:38 ]
poza miastem tylko jedna trasa przy pełnym obciążeniu auta ( pięć osób plus bagaż), bez szaleństwa i spalanie wyszło 14/15l na 100km.
Za dużo. Mój 2,3 z automatem pali na trasie mniej niż 10l/100km, a w mieście rzadko przekroczy 11,5 (muszę szaleć, żeby to nastąpiło). Ja zregenerowałem parownik, wyczyściłem przepustnicę i krokowy, wyregulowałem instalację i spalanie spadło.
U mnie i 2.3 manual i 620i (taka moc jak 1.8) palily/pala 13-14 miasto, 10 spokojna trasa, a 13-14 trasa ostro jadac.
Mysle, ze 1.8 z racji na swoja mala moc przy tej budzie wlasnie powinien palic kolo 13 po miescie.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Teraz to nie sprawdzałem, skupiłem się bardziej na spalaniu gazu. Ponieważ mam nową instalację gazową .Ale jak pamiętam to przedtem spalał benzynę różnie od 10litrów do 11 litrów w mieście. A co rozumiesz pod hasłem gazik wyregulować?
koledze KRYS zapewne chodziło o regulację instalacji LPG, na pewno nie o gaźnik bo coś takiego nie występuje w RH600, za to jest przepustnica i jedyne co można zrobić to ją wyczyścić najlepiej wraz z IAC (silniczek krokowy) i wyregulować obroty biegu jałowego , oprócz śruby do regulacji obrotów biegu jałowego w przepustnicy, niema tam nic do regulacji i lepiej nie ruszać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum