Wysłany: Pią Paź 15, 2010 22:25 [R623] Głośna praca silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
otóż mój rover strasznie głośno pracuje gdy nie jest wsciśnięte sprzęgło. Tylko kiedy stoje. Gdy naciskam sprzegło jest ok. Dzwięk jaki wydaje to dzwiek podobny do diesla.Ktoś mi podpowiedział, że to może koło zamachowe...?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 25, 2011 00:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 22:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
cześć! miałem kiedyś podobnie w corsie b typ 98rok. U mnie wyrąbało się na amen łożysko w sprzęgle.. Więc może w tym tkwi szkopuł. Dźwięk był już po pewnym czasie wręcz przerażający..
na innych forach wyczytałem,że "typowe niedomaganie lozyska oporowego wyglada tak ze podczas pracy, czyli na wcisnietym sprzegle wyje. Chyba ze poprostu ma malo smaru to sobie szumi na luzie, a po wcisnieciu sprzegla cichnie. U Ciebie jest odwrotnie- cisza podczas pracy lozyska oporowego, wiec raczej padniete jest lozysko na walku sprzeglowym" co myślicie?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Mar 2010 Posty: 30 Skąd: warszawa
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 19:09
koledzy niebędzie to wina łożyska oporowego ! będzie to któreś łożysko w skrzyni biegów na wałku sprzęgłowym lub któraś z tulej zembatych ,łożysko sprzęgła ma pełne obciążenie i pracuje w momencie wciśnięcia sprzęgła a nie na odwrót!!!
ps. kermit 01 masz w 100% rację!!!
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Wołów
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 19:54
również uważam ze to bedzie cos w skrzyni, naciskajac sprzegło odlanczasz skrzynie od silnika czyli skrzynia sie zatrzymuje i cichnie halas chyba w kazdym takim starszym aucie to slychac ale jak juz tak bardzo glosno to nie bardzo...kosztowna naprawa moze byc...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum