Wysłany: Wto Paź 26, 2010 21:23 [R200] Jakie felgi pasują do auta
Witam!
Już od jakiegoś czasu poszukuję felg stalowych do mojego auta, ponieważ posiadam same gumy i przekładanie 2x do roku mi się nie widzi, więc chce sobie kupić do zimówek felgi.
Kupić fele z rovera trochę trudno (tylko odbiór osobisty) więc tak pomyślałem czy by od innego auta nie pasowały.
Sprawdzałem i wiem że z opla astry pasuje, jedynie otwór na piastę jest trochę głębszy.
Nie wiem jak jest z hondą civic, nie pasowało by bardziej?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 21:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja ostatnio kupiłem felgi + opony od forumowicza
felgi są od daewoo, ale nie powiem Ci od jakiego
4x100 5,5X14" otwór 56(ale ile dokładnie to nie wiem) et 49
cos mnie się wydaje, że są od nexii
http://www.rozmiaryfelg.pl/
wejdz sobie tutaj
tylko,ze na tej str. jest napisane,ze rover ma 56 a daewoo 56,5,ale cos mnie tu nie pasuje, ponieważ felga dobrze siedzi na piaście
rover ma 56 a daewoo 56,5,ale cos mnie tu nie pasuje, ponieważ felga dobrze siedzi na piaście
Czasem wystarczy aby osadzenie było skorodowane i już tej różnicy 0,25 mm na promieniu się nie odczuwa ale zgadza się, Deawoo, Opel (i nie wiem co jeszcze) mają otwór o średnicy 0,5 mm większej niż Rover czy Honda.
z et 49 to bedziesz mial schowane kola do srodka strasznie,z orginalnym et 45 badziewnie wyglada R no ale kto co lubi... a jak kupisz z wiekszym otworem to tragedii nie ma, wsadzisz se pierscien centrujacy 10pln sztuka kazdy wulkan ma pierscionki
Podepne sie pod temat. Chcialbym dowiedziec sie jakie najwieksze felgi (zakladajac ze profil opony to 45) zmiesci rover 216Si? Czy szprychowane 17 z ZR wejda bez obcierania? Jesli nie to jakie najszersze 16 wejda? 7,5 cala? Nie chcac zeby kola byly schowane rozumiem zeby wybrac et optymalnie 38?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum