Witam,
właśnie usiadłem do kupna felg i nie wiem jakie parametry ma mój mg.
Chcę kupić felgi 14" (rozmiar chyba 5,5jJx14) do opon zimowych i nie wiem jaki jest:
- rozstaw,
- otwór centralny
- ET
Na forum nie znalazłem nic na ten temat (do modelu MG ZS) oraz w manualu.
Proszę o pomoc
pzdr
Ostatnio zmieniony przez thef Czw Lis 18, 2010 09:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 25, 2010 20:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na 14' tkach według mnie trochę śmiesznie może wyglądać...sam mam stalówki 14tki zimowe i nie mogę na niego patrzeć wtedy A ZS to już zupełnie. Chyba że po prostu gotówka do tego zmusza to nie ma wyjścia niestety.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 14:00
tronsek, teoretycznie masz rację, ale coś za coś. Na zimę mam opony 195/60/15, które są teoretycznie o ok. 1cm. większe niż 205/50/16 na lato. Mierzyłem wysokość auta z dwoma kompletami kół i w zimę jest niżej o ok. 2cm. Opony na zimę kupowałem wg. kalkulatora, który wyświetlał, że to jest odpowiednik co mm.
Pozostaje inna, moim zdaniem ważniejsza kwestia. Jak wiadomo ZS ma o wiele twardsze zawieszenie niż R45. W przypadku 14" trzeba by założyć opony o profilu 70-75. Na takich balonach będzie galareta. Nie chodzi mi tu o większy komfort jazdy - wręcz przeciwnie. Bałbym się jeździć takim autem, na takich balonach. Oczywiście się da, ale gdzieś w podświadomości zawsze będzie siedziało, że w lecie kleił się w zakrętach, a w zimę można się oszukać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum