Wysłany: Sro Paź 27, 2010 08:02 [R200 1.4 16V 98r.] problemy z wstecznym/skrzynią
Witam.
Wczoraj miałem niemiłą przygodę mianowicie, aby uniknąć zderzenia z Sarną poprowadziłem autko w rów (wiem słaba opcja) ale w gruncie rzeczy nic się blacharce oraz zderzakowi (delikatne pęknięcie) nie stało. Do rzeczy gdy próbowałem nim wyjechać o "własnych siłach" "bujając" go na wstecznym (kumpel pchając z przodu) w pewnym momencie coś strzeliło w skrzyni i nie ma wstecznego biegu, tz. idzie go wcisnąć jak każdy inny bieg delikatnie bez żadnego chrupnięcia wchodzi ale jak puszczam sprzęgło autko zachowuje się jak na luzie kręci nic nie szura najmniejszego szmeru nie słychać ze skrzyni. Moje pytanie czy po prostu się coś wychaczyło czy coś się zepsuło na dobre i trzeba będzie wymienić skrzynię czy tylko jakiś element wewnątrz niej?
Pozdrawiam M.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 08:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 08:25
Być może musisz rozebrać skrzynię... Wsteczny jest to takie nie duże koło zębate na wałku, które przesuwasz wodzikiem wbijając wsteczny, może pękło mocowanie tego trybika... Ale to chyba zablokowałoby skrzynie...
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Czw Paź 28, 2010 19:14
Hej,wyślę Ci PDFa z instrukcją do skrzyni. Nie wszystko będzie się idealnie zgadzać, przynajmniej u mnie tak było, ale złapiesz o co chodzi
Podaj maila
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum