Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam!
Czy ktoś wymieniał lusterka w 25 z manualnych na elektryczne? Jakie czesci sa potrzebne dokładnie, co i jak trzeba podłaczyc, duzo w instalacji trzeba zmieniac, czy jest problem z przeprowadzeniem i podłaczeniem kabli itd.
gg 7478450 Wrocław
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 21, 2010 11:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 19:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dziekuje za szybka odpowiedz.
Jestes pewny ze wszystko pasuje? Wystrczajaca jest dlugosc od lusterek elektrycznych zeby go podlaczyc do wtyczki w drzwiach? A jest problem z podlaczeniem tego sterownika od lusterek ktory powinien byc pod kierownica?
dzieki za porade akurat tez szukalem odpowiedzi na owe pytanie czyli odpinam maskownice od sterownika wpinam sterownik montuje elektryczne lusterka (kable rozumiem ze sa juz do tego przyszykowane ) zakladam maskownice przykrecam tapicerke i wszystko gra ?
wole sie mimo wszystko upewnic a jak czegos nie widze to mam watpliwosci... drzwi niedawno rozbieralem ale jakos nie pamietam (bo wczesniej wybili mi szybe) a teraz te lusterka...
dzieki
Jeszcze jedno pytanie. Jak kupie lusterka z anglika to bedzie roznica we wkładach? Czy powinienem miec wklady z europejskiej wersji? Ps. w razie czego jak przeloże swoje wklady z manualnych lusterek do tych elektrycznych to nie bedzie problemu, bo mechanimz sterujacy jest niezalezny od wkladu?
własnie jezeli chodzi o podgrzewane to chyba tylko w sterowniku z 75 jest taka mozliwosc takze przy 25 mozna pociagnac kabelek od podgrzewania tylej szyby do lusterek "tez"
inaczej beda pokazywały trzeba w nich coś przestawić,żeby były na EU na nie Anglia, bo lewe lusterko wtedy bedzie się zachowywało tka jak u nas pasażera czyli nie do końca nie wychylisz,ze tka powiem
Ja wiem czy są kable To przydałoby się sprawdzić, bo pewnie nie w każdym R200 lub R25 jest już instalacja pociągnięta. U mnie np. nie ma takiej instalacji.
[ Dodano: Czw Paź 28, 2010 12:53 ]
wisnia napisał/a:
tez mi sie wydaje ze cos trzeba przestawic bo gdzies o tym czytalem tylko nie wiem co przestawic a przede wszystkim gdzie. jakies pomysly????
leszczu19901 a po czym stwierdziles ze nie ma kalbi do zasilania lusterek? Ja pamietam ze jak rozbieralem tapicerke to jakas wolna wtyczna tam byla chyba taka mala zielona albo cos.
Tylko czy ta wtyczka jest podlaczona do zasilania tego to juz nie wiem...
leszczu19901, Bo 200 i 400 nie maja podciągniętych kabli w po 2000 roku zmienili taktykę i doprowadzili już instalacje kabli w 25 i 45 do rzeczy których fabrycznie nie dokupiło się
Temat tez jest o 25 a nie 200 Bo jednak są co nie co różnice w tych autach A oba miałem
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Zamówilem jzu lusterka i licze na to ze pojdzie mi gladko. O zmaganiach napisze w poscie, pod warunkiem ze przyjda te lusterka i znajde czas na zamontowanie tego
Pozdro i jeszcze raz dzieki wszytkim
[ Dodano: Czw Paź 28, 2010 17:48 ]
A ciebie Remi55 trzymam za slowo, ze wszystko bedzie plug in...
leszczu19901, Bo 200 i 400 nie maja podciągniętych kabli w po 2000 roku zmienili taktykę i doprowadzili już instalacje kabli w 25 i 45 do rzeczy których fabrycznie nie dokupiło się
tez mi sie wydaje ze cos trzeba przestawic bo gdzies o tym czytalem tylko nie wiem co przestawic a przede wszystkim gdzie. jakies pomysly????
Myślę że za dużo w nich nie zobaczysz.
Zobaczy zobaczy Od dołu pod lusterkiem jest taki pipek do przestawienia - wystarczy podważyć całe lusterko w trzech miejscach i odpowiednio przekręcić. Na forum gdzieś to jest bo sam u siebie przestawiałem.
Ooo tu np:
Trzeba przestawić na przegubie z pozycji RHD na LHD, czy odwrotnie - a widać to na obudowie od spodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum