Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Mam taki problem podczas utrzymywania prędkosci w granicach 70 a 90 km podskakuje mi auto,tak jak przy wybulonych oponach ale to nie to ponieważ mam trzeci komplet opon i to nowych a problem dalej istnieje jak utrzymuje prędkoś w granicach 80 km to czuć najbardziej to podskakiwanie
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Gru 07, 2010 20:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 18:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
moze sprezyny wybujane juz sa na maxa a przy takiej predkosci parcie powietrze powoduje wystarczajace parcie i sprezezyna zaczyna sie uginac ...hmmm co o tym myslicie?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jedna z felg miałem kiedyś prostowana i druga trochę tez podreperowali,a to uczucie jest na takiej zasadzie jak by była droga lekko pofałdowana i auto porusza się góra duł.Jak miałem letnie opony to aż tak nie było tego czuć a gdy wymieniłem na zimówki i założyli mi na te same felgi to może faktycznie pomylili felgi i dali tą krzywa na przód i mam uczucie większego podskakiwania.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 01:57
A czy miałeś może pierścienie centrujące przy tych kołach?
Bo jeśli były a przy zmianie opon gościu nie zauważył/nie założył to tak auto może podskakiwać przy pewnych prędkościach gdyż felga nie jest założona centralnie.
No chyba, że są to oryginalne stalówki lub alufelgi w których średnica otworu jest taka sama jak średnica piasty to wtedy odpada problem pierścienia centrującego.
Koła masz alu czy stal?
Ewentualnie przerzuć koła z przodu na tył...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum