Wysłany: Sob Lis 06, 2010 14:07 [R416] Spryskiwacz szyb
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
WITAM.Przestał mi działać silniczek od spryskiwacza przednich szyb. Oglądałem od strony silnika i od zewnątrz ,ale nie wiem jak się do niego dostać żeby go wymienić.
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Lis 18, 2010 18:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 14:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem jak jest w R400, ale może jest podobnie, bo u mnie aby wymienić silniczek spryskiwacza trzeba zdjąć koło i odgiąć lekko plastikowe nadkole i wtedy masz dostęp do zbiorniczka
Nie wiem jak jest w R400, ale może jest podobnie, bo u mnie aby wymienić silniczek spryskiwacza trzeba zdjąć koło i odgiąć lekko plastikowe nadkole i wtedy masz dostęp do zbiorniczka
Upewnij się czy, gdy włączysz spryskiwacz tylnej szyby pracuje pompka płynu. Jeżeli pracuje to może być pęknięty wężyk przy klapie bagażnika i płyn wycieka gdzieś do środka samochodu lub na zewnątrz.
_________________ Tomasz 416 Lublin tel. 691508162
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum