Wysłany: Pon Lis 08, 2010 13:17 [R200 1.4Si 97r]coś mi piszczy w czasie jazdy
Witam! Mam problem ze skrzynią, gdy wrzuce 5 bieg to mi coś gwiżdze. czytałem o tym już na innych postach ale nikt nie napisał co z tym zaradzić co to może być KONKRETNIE Jeśli możecie coś doradzić to prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 13:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Napisales dwa krotkie zdania , bardzo ogolnie opisujace usterke i chcesz zeby odpowiedziec
LukaszDJA napisał/a:
KONKRETNIE
Napisz cos wiecej. Np. czy bylo tak wczesniej, co bylo naprawiane ostatnio, czy cos sie stalo (w sensie w dziure wpadles itp.) ,czy "gwizd jest staly niezaleznie od predkosci i co kolwiek co uwazasz ze ma zwiazek lub nawet nie. Pozdr.
Wysłany: Wto Lis 09, 2010 21:35 [R200 1.4Si 97r]coś mi piszczy w czasie jazdy
Cześć. A piszczy Ci to coś tylko na piątce, czy też na innym biegu i jednostajnym piskiem czy przyspieszając pisk też "przyspiesza"? Ale to określiłem Ja miałem tak, że na 2 i 5 biegu mi piszczało plus dodatkowo na biegu jałowym przy niewciśniętym pedale sprzęgła. Z tym, że pisk na 2 biegu był słyszalny tylko przy dojeździe np. do zakrętu- redukcji z 3 na 2 bieg przy wciśniętym pedale sprzęgła. Po puszczeniu sprzęgła pisku nie było słychać. Okazało się, że piski te były spowodowane zużytym łożyskiem wałka głównego skrzyni biegów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum