Wysłany: Pon Sie 30, 2010 08:44 [R600] JBL GT5 czy HELIX BLUE 6x albo Hertz DCX
Jakie głośniki proponujecie na przód??
Wszystkie mają wymiar165mm , jeśli chodzi o cene oscylują w granicach 150-170 zł
Radio sony gt300 4x50 wiec wzmacniacz do nich nie będzie potrzebny
Głośniki z tyłu zostawiam bo uważam, że grają przyzwoicie:)
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Cze 15, 2011 13:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 08:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
głośnik będą zamontowane w drzwi więc najlepszym rozwiązaniem jest zestaw odseparowany. Chodzi o koszty, Hertze z gwizdkami 165mm kosztują w granicach 300zł
Może ktoś zaproponuje głośniki innej marki..
czy ktos probowal wkladac do przodu/tylu wieksze glosniki niz 165mm/6x9cali? chodzi oczywisicie i miejsca seryjne
Kolego, wkładając do przodu głośniki chociażby te o wymiarach 165 nie obejdzie Ci się bez małych przeróbek (czyt. dorzucenie dystansów), więc jestem wręcz pewien, że większych niż 165 tam na pewno nie wciśniesz.
Jeśli chodzi o tył to nie ma najmniejszego sensu wrzucać większe głośniki niż 6x9'. Takowe pasują tam idealnie bez najmniejszych przeróbek i nie widzę sensu, żeby wrzucać większe, tym bardziej, że jeszcze nie masz kupionych głośników.
To może inaczej... Co chcesz osiągnąć większymi głośnikami??
można kupić uzywane hertze ev 165 za 150-160zł, ja tak zrobilem i grają świetnie
_________________ Wędkarzu.Jeżeli Ciebie interesuje tylko ryb jedzenie to sprzedaj wędki i wyrzuć zezwolenie.Centrala ryb ma dostatek.Kup sobie rybkę a żonie kwiatek
Kto zastosował u siebie głośniki Hertz i ma porównanie do tańszych produktów (np GMS )
Ja ustaliłem cenę zestawu na 200 zł. Nie chętnie patrzę na używane głośniki , a
Hertz`ów do tej kwoty nie kupie,co najmniej 250zł musiał bym wydać- ale to juz w ostateczności
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 03:57
magill napisał/a:
oszczednosc bowiem temat dotyczy zakupu glosnikow do przodu, a np z poprzedniego samochodu zostal mi zestaw glosnikow 8', ktore mialem nadzieje wejda np do tylu
oszczednosc bowiem temat dotyczy zakupu glosnikow do przodu, a np z poprzedniego samochodu zostal mi zestaw glosnikow 8', ktore mialem nadzieje wejda np do tylu
Jeżeli tak fajnie grają to je sprzedaj i kup jakieś używki 165 (to jest maxymalny rozmiar na przód), a na tył to 6x9'. Ja na tył wrzuciłem 165tki, wstawiając własnej roboty dystansiki.. Tak się składa, że również ze względów oszczędnościowych, bo calusieńki sprzęcik przeskoczył ze skasowanej Sieny
Wybór padł na Hertz DSK 165 odseparowany zestaw. Gra super, jednak bez wzmaciacza..
A głośniki z tyłu odłączyłem, bo grają znacznie gorzej od zakupionego zestawu.
I tu pojawia sie pytanie:
Jaki wzmacniacz dać do tego zestawu?? Radio to Sony seria gt 300
Jest też opcja kupienia wzmacniacza pod głośniki i subwoofer który zamierzam dołożyć w przyszłości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum