Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 84 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 15:42 [R25,1,6,2001] Brak pogrzewania tylnej szyby
Witam problem taki jak w temacie ,brak ogrzewania szyby tylnej ,bezpieczniki wszystkie całe ,lampka zapala się przekażnik tyka ale wogóle nie idzie napiecie na tylnią szybe sprawdzałem co to możę być??
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 15:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Sty 2010 Posty: 170 Skąd: Piotrkow Tryb
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 16:52
przewody koloru czarno-zielonego grubsze od reszty
ewentualnie odkrec plastiki (te bezowe) obok tylnej szyby tam sa połączenia kabel-szyba no i sprawdz czy nie sa czasem urwane bo ja tak mialem z jednej stroby
pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Niestety odkręcenie maskownicy nic nie pomoże kable można zobaczyć jedynie zdejmując gumowe tunele ,parę dni temu miałem ta samą przygodę jedyny minus to taki ze trzeba- powinno się zmienić od razu całe przewody które sa w tej gumie bo sa narażone na ciągłe wyginanie . ja po prostu przeciąłem wszystkie 10 kabli bo były już albo przerwane albo nacięte, wplotłem w gumki nowe kable i całość polutowałem wystarczy na następne 15 lat .
_________________ Życie ma uroki kiedy wpinam sie w bloki .
a gdzie idą te 2 kable od zasilania tylnej szyby??
Najpierw sprawdź te przewody w wiązce tylnej klapy.
wysuń osłonę gumową od strony klapy i delikatnie pociągnij za ten najgrubszy kabel jeśli się ruszy a te cieńsze będą na swoim miejscu to niestety czeka cię lutowanie tego przewodu
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 79 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Sob Lis 13, 2010 15:49
Gdy przez własna głupotę urwałem konektor, przykleiłem pasek folii miedzianej (do której uprzednio dolutowałem konektor) do szyby, po czym przylutowałem poszczególne ścieżki do folii. Następnie zasmarowałem to jeszcze płynnym srebrem, gdyż pierwotnie miałem go użyć jako połączenie folii ze ścieżkami, jednak stwierdziłem, że lutowanie pewniejsze. Puki co 2 miesiące i wszystko działa elegancko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum