Wysłany: Sob Lis 13, 2010 11:14 [Rover420 Sdi] Dziwne stuki podczas jazdy
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Koledzy mam taki problem podczas jechania po wybojach strasznie stuka.Dziś rano wjechałem na kanał w celu sprawdzenia o co chodzi,ruszam kierownicą i cisza a kiedy weszłem pod auto i złapałem za końcówkę drążka i zaczołem ruszać góra duł i prawo lewo to strasznie stuka czy to przegub a i jeszcze taki objaw ma że podczas dodania gazu stuk,odejmuje gaz stuk.
Ostatnio zmieniony przez szoso Czw Lis 18, 2010 13:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 13, 2010 11:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do sprawdzenia są mocowania silnika (poduszki). Może któraś się kończy. Sprawdź też łącznik elastyczny wydechu, jeśli jest pęknięty to też może dziwne dźwięki wydawać.
Dawid220 napisał/a:
złapałem za końcówkę drążka i zaczołem ruszać góra duł i prawo lewo to strasznie stuka
Co stuka i gdzie? Jeśli końcówka za którą złapałeś to jest absolutnie do wymiany, strach z czymś takim jeździć jeśli już ma takie luzy że stuka ruszając ręką.
Miałem podobne objawy tj. stuki przy dodawaniu i odejmowaniu gazu podczas jazdy i przy gaszeniu silnika. Okazało się, że jedna z poduszek silnika się poluźniła i wystarczyło ją dokręcić.
_________________ Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet, byleby były rytmiczne
Dawid220, jedź na stacje kontroli pojazdów i tam Ci sprawdzą za 20 zeta co masz do wymiany.Zaoszczdzisz pieniędzy na niepotrzebne wymiany. Gdy u mnie tak zaczęło stukac to była do wymiany końcówka drążka kierowniczego. Wymieniłem od razu z dwóch stron bo koszt niewielki a i tak po takim zabiegu warto na zbierzność pojechac bo szkoda opon.
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 10:33 [Rover420 SDi]DZIWNE STUKI
końcówka drążka kierowniczego byla w zeszłym roku wymieniana i sprawdzałem wczoraj jeszcze w kanale ,jak nowe a jak łapię za półośkę to stuka puka.Czuć doskonale luzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum