Wysłany: Nie Lis 14, 2010 14:59 [R620] Woda pod tylnym siedzeniem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam serdecznie! Dzisiaj, gdy sprzątałem auto zobaczyłem że mam mokre tylne oparcie od spodu. Gdy podniosłem siedzisko zobaczyłem też że pod nim jest pełno wody a z gąbki aż kapie.Może ktoś orientuje się od czego mam zacząć szukanie żródła przecieku zanim zacznę rozbierać samochód Dodam,że z tyłu za oparciem mam butlę z gazem więc dostęp mam trochę utrudniony. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 24, 2011 23:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 14:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam,
woda moze dostawać sie z bagażnika.w moim przypadku miałem tak, że woda po deszczu czy myjni, wyciekała spod tylnych lamp.była tam jakas nieszczelność(tak myślałem) ale okazało sie, że auto było bite ... widoczne ślady, odprysk lakieru, pognieciona blacha od młotka...
dalej woda ciekła bezwładnie po takim kanaliku, który jest pod zabudową bagażnika.
ta rynienka\kanalik ciągnie sie do tylnych siedzeń, i mimo ze potem ma "pod górke" to woda i tak pokonuje to wzniesienie.podczas hamowania ona chyba tam zasuwa
tak było u mnie, może masz wyciek gdzie indziej, czasami wadliwa jest uszczelka wokół bagażnika, ale to od razu widac ze jest mokro, gdy otwierasz bagaj.
Nie wiem jak w jest w roverze 620 ale u mnie w 214 woda do bagażnika ciekła mi poprzez gumowe korki w tylnych nadkolach - widoczne i dostępne są po odpięciu tapicerki - po prostu trochę stwardniały ze starości i zrobiły się nieszczelne. Trochę silikonu rozwiązało problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum