Otóż po podniesieniu maski od góry widzę delikatny wyciek płynu chłodniczego z chłodnicy. Mianowicie mam pytanie czy jest jakiś preparat by uszczelnić taką chłodnicę?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 00:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
są zrówno w płynie jak i proszku, do kupienia w kazdym norauto, feuvert, intercarsie itp .. osobiście polecam te w proszku (jazda dostawczakiem vw t4 z dziura w chlodnicy przez jakies 5mcy ) ale na ogół to sposób na krótką metę bo "zabarwiają" zarówno chłodnicę jak i wszysztko to po czym płynie płyn z wycieku, zazwyczaj na kolor beżowy lub żółty którego jest się ciężko pozbyć z czarnych, lub ciemnych elementów. Proszek lub płyn polega na tym że ma elementy stałe w sobie które po sklejeniu ze sobą spełniają rolę uszczelniacza, ale jak nie chcesz pucować połowy pasa przedniego to lepiej wsypać raz, do wymiany chłodnicy, co by pieniądze dozbierać
(wypowiedz moze byc pogmatwana poniewaz jestem po wieczornych piwkach )
funfel, nie wszyscy muszą mieć później problem ale warto o tym napisać, by za jakiś czas nie było tematu o braku ogrzewania
Ja tego nie polecam bo kiedyś w innym aucie załatwiłem uszczelniaczem nagrzewnicę przed zimą i uwierz Mi nie było to miłe
zywy30, Monza spróbować żeberka do plastiku dogiąć lub zakleić to jakiś klejem dwu składnikowym jak wyciek jest minimalny. Ale jak tobie cieknie chłodnica to reszta już tez nie w najlepszym stanie jest.
Jak masz zamiar autko dłużej używać to ja bym kupił nowa chłodnice i masz spokój na kolejne 10lat Mi jeszcze nigdy żaden specyfik nie pomógł, trzeba po prostu wymienić element
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum