mialem kiedys taki problem. mianowicie poprzerywaly sie przewody u gory przy klapie. jak otworzysz z tylu klape to bodajrze po prawej stronie u góry masz kable , w takiej gumowej rurce ,warto tam zajrzec i sprawdzic
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 22:00 Re: [R200 1.4Si 99] nie działa mi wycieraczka z tylu! co zro
Lukasz13 napisał/a:
wycieraczka wogole nie reaguje tak samo jak silniczek do spriskiwacza, mowie o tylnej szybie co zrobic zeby dzialalo??
jaka moze byc przyczyna??
- bezpieczniki - pod kierownica
- wiazka przewodow w tylnej klapie (prawa strona, sa w takiej "gumowej" oslonie)
- silniczek wycieraczek (sprawdzic wtyczke laczaca i dzialanie silniczka, na wtyczce mozna sprawdzic napiecie)
u mnie w 214 kiedys na szczescie walnal tylko bezpiecznik
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 159 Skąd: Gdynia
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 15:35
jeśli nie działa spryskiwacz to nie jest wina wiązki bo silniczek jest pod maską. Sprawdź bezpieczniki a następnie wtyczkę przy gałce może tam coś się poluzowało
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wiązka klapy. Tam jest z 12 kabelków i jak się poprzerywają i o siebie ocierają to się różne cyrki dzieją z autem. Może nawet doprowadzić do spalenia bezpiecznika od immo i unieruchomić auto.
Wiązka klapy. Tam jest z 12 kabelków i jak się poprzerywają i o siebie ocierają to się różne cyrki dzieją z autem. Może nawet doprowadzić do spalenia bezpiecznika od immo i unieruchomić auto.
10 cienkich i dwa grube od grzania szyby, nie tak dawno robiłem wiązkę nie tyle że bezpiecznik od immo wywali ale poza tym lampka w bagażniku zgłupieje, bezpiecznik od wentylatora zacznie palić i przestaną świecić światła z tyłu u mnie nie świecił jeden wsteczny i stop
u mnie byl tez [problem nie wiem jak to sie stalo zle zalalo mi porzekaznik ktory jest w bagarzniku po prawej stronie pod dywanikiem na boku, wymienilem go i dziala idealnie
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lis 27, 2010 12:21 Re: przekaznik
karol556 napisał/a:
u mnie byl tez [problem nie wiem jak to sie stalo zle zalalo mi porzekaznik ktory jest w bagarzniku po prawej stronie pod dywanikiem na boku, wymienilem go i dziala idealnie
U mnie bylo podobnie. Rozbieralem silnik wycieraczki, sprawdzalem przewody a dopiero pozniej znalazlem w RAVE, ze pod dywanem z prawej strony jest przekaznik i to on byl uwalony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum