Sprawdź kolego, czy gdy wyjmujesz kluczyk ze stacyjki słychać charakterystyczne 'odskoki' blokady kiery i alarmu - tam może być przyczyna.
Jakieś 3-4 mm od krawędzi zamka w jego głąb powinno być widać zamkniętą zapadkę, takie jakby 'wrota', które zamykają obwód i umożliwiają uzbrojenie się alarmu. Jeżeli zapadka pozostanie otwarta alarm się nie uzbroi.
Jeździłem tak 'bez alarmu' prawie rok, aż przypadkowo odkryłem ową zapadkę, gdy odskoczyła i po zamknięciu auta ku mojemu zaskoczeniu mrygnęły kierunki.
Odrobina WD40 załatwiła sprawę.
POWODZENIA
Na pewno to sprawdzę choć nasłuchiwałem przy centralce już i słychać w niej klikanie jak uzbrajam lub rozbrajam alarm, u mnie on działa bo już sprawdzałem, zostałem w środku po zamknięciu mały ruch i wyło niemiłosiernie
Ale sprawdzić nie zaszkodzi
[ Dodano: Sob Lis 20, 2010 18:46 ]
Dzisiaj oglądałem centralkę od środka ale niestety nic Wszystko popodpinane itd... Wymieniłem bateryjki w pilocie ale dalej nic, chyba mój tego po prostu nie ma
Pozostaje tylko zrobienie tego
Czy dało by się jeszcze wykonać coś na wzór automatycznego domykania szyb? Kiedy zostawi się je otwarte i zamknie auto, po chwili szyby jeśli są odsunięte same się dosuwają?
Czekam na odpowiedz i propozycje,
pozdrawiam
_________________ Rover 600 2.0 SDi 99'
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 18:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wszystko popodpinane itd... Wymieniłem bateryjki w pilocie ale dalej nic, chyba mój tego po prostu nie ma
Nie sądzę ze były jakieś wyjątki bo we wszystkich r600 jest takie coś Sprawdz przewody według tej tabelki która podał kolega Mayson w tym temacie.
http://forum.roverki.eu/v...er=asc&start=20
Zobacz czy po podaniu plusa na przewód od kierunku coś zadziała
kruszan napisał/a:
Czy dało by się jeszcze wykonać coś na wzór automatycznego domykania szyb? Kiedy zostawi się je otwarte i zamknie auto, po chwili szyby jeśli są odsunięte same się dosuwają?
Sadze ze tak. potrzebował byś tylko odpowiedniego modułu domykania szyb do tego. Poszukaj tematu do tego bo wydaje mi się ze ktoś w r200 planował to założyć
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Zobacz czy po podaniu plusa na przewód od kierunku coś zadziała
dzięki, jakoś przeglądałem ten temat ale mi to umknęło... szkoda że weekend minął, teraz muszę odczekać znów na wolny czas by to sprawdzić... brak garażu życie w bloku...
Deamian napisał/a:
Sadze ze tak. potrzebował byś tylko odpowiedniego modułu domykania szyb do tego. Poszukaj tematu do tego bo wydaje mi się ze ktoś w r200 planował to założyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum