Wysłany: Wto Lis 23, 2010 10:46 [R420] cięgno turbiny się nie rusza
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam. Dziś będąc u mechanika odkryliśmy że przy dodawaniu gazu do około 3 tysięcy obrotów w ogóle nie rusza się zewnętrzne "cięgno" otwierające turbinę... Możliwe że się zapiekło lub całkiem zepsuło... Czy ktoś się orientuje gdzie mógłbym takie dostać? szukałem na allegro i na tomateam ale w sumie nie wiem jak to się dokładnie nazywa... więc ciężko mi w ogóle szukać...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 10:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 10:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To ja paker chyba jestem bo rusze hehe.
Nie no da sie, chyba ze mam jakiś luz bo rusze (czuć widać i słychać).
W końcu to trzeba pokońać siłę ok 1 bara a to znowu nie takie ogromne ciśnienie przecież.
mi_sza1, Jak dobrze się złapie to się da, mi się tylko udało raz ruszyć przez rękawice jak miałem dobry dzień i wyciągniętym ścięgnem. W stanie wymontowanym Turbo jak się dobrze złapie to się ruszy
Wiec chyba paker z ciebie
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum