Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Jest w każdym chyba R45 i zapewne w R400 kontrolka zdaje się od oblodzenia? Temperatury na zewnątrz? Nie wiem dokładnie. Wiem natomiast z Holenderskiej obstrukcji ze czujka ta montowana była tylko w silnikach benzynowych. Czy jest możliwość Zamontowania tej czujki w Dieslu? Przerabiał ktoś już ten temat?
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 22:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 57 Skąd: Dęblin
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 22:41
Jak zrozumiałem to chodzi ci o taką kontrolkę ze śnieżynką?
nie jest to czujnik oblodzenia tylko kontrolka sygnalizująca włączenie pewnego rodzaju systemu antypoślizgowego. System ten występował tylko przy silnikach benzynowych ze skrzynią automatyczną i nazywał się "snow mode"
też tak myślę fabryczna kontrolka jest wystarcz tylko wyjąć zegary podpiąć przewód i jakiś czujnik i zamiast antyposlizgu mamy czujnik oblodzenia a zima za pasem.
slax to nie ta kontrolka mi się rozchodzi o tę w zegarach (symbol płatka śniegu)
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
Alexi, ja wiem ze nie ta sama, ale działa właśnie tak jak opisałeś, i montowane to było fabrycznie. Ja też chwiałbym mieć taki czujnik oblodzenia, może kolega Adi-mistrzu coś nam wykombinuje prostego do złożenia
slax, Uważam lepszy patent żeby Adrian do robił taka funkcje do komputera pokładowego ze jak temp jest przy tych 2/3 stopnie to podaje masę na żarówkę oblodzenia i się na świeci na desce
Ja takie coś bym prosił
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum