Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam,
problem mojego roverka wygląda następująco:
1) w czasie jazdy straciłem moc podczas rozpędzania się
2) po chwili włączył mi się check engine.
3) następnie wyłączył mi się silnik
Każda próba odpalenia kończy się fiaskiem, kręci jednak nie odpala. Zaczęło mi się dziać to dzisiaj (temp 2st c.)
Kody błędów po sprawdzeniu:
82 -miejsce usterki: Czujnik podniesienia igły wtryskiwacza - uszkodzenie
prawd. przycz. : Przerwa w obwodzie, zwarcie do zasilania, zwarcie do masy, uszkodzony czujnik, uszkodzony CKP, uszkodzony ECM
czy to jest powodem mojego problemu czy muszę szukać dalej?
Nie znam się w ogóle na samochodach, idę tropem postów z forum
Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 26, 2010 10:00, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 20:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wydaje mi si, żeby to był rozrząd, ponieważ albo by mi "wyskoczył" silnik i by było słychać to mocno, albo by stukał, przynajmniej tak mi się wydaje (jeśli nie to wyprowadźcie mnie z błędu;) )
Chodzi mi raczej o to czy ten błąd, który odczytałem może powodować takie objawy:) przypuszczam, że może to być też problem świec, grzania ich albo zapowietrzenie układu paliwowego - tak było w innych przypadkach na tym forum...
Założyłem nowy temat, żeby mi ktoś potwierdził, lub zaprzeczył, że ten błąd, który odczytałem może powodować taki problem:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum