Wysłany: Sob Lis 27, 2010 13:03 [MG ZR] zimówki do MG ZR 160: Będą pasować?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam!
Kiepsko się znam na tych oznaczeniach w oponach i felgach i mam prośbę czy mógłby ktoś napisać mi czy te opony i felgi będą pasować do mojego ZR? Co poza tym sądzicie o tych oponach tak po zdjęciach? Dziękuję z góry za pomoc pozdrawiam:)
A może ktoś ma jakieś inne propozycje co do zimówek z felgami? Budżet posiadam nie za wielki jakieś 1000 - 1100zł więc te podane też musiałbym targować
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sob Lis 27, 2010 13:11
Ja miałem alu w r25 z toyoty, tez 15-ki, pasowały tylko trzeba było poszerzyć otwór centrujący(jak pamiętam z 51 do 56,1), ale lepiej niech ktoś się jeszcze wypowie, bo jeśli dobrze pamiętam w Zr 160 były większe tarcze hamulcowe i zdaje się że ze stalówkami jest problem, bo wchodzą na styk i nie każde.
no właśnie wiem, że na tarcze może nie pasować , ale z tego co czytałem na forum to ET ma być 45 i tu w opisie opon widzę, że takie właśnie jest. Nie wiem czy pozostałe parametry będą odpowiadać
[ Dodano: Sob Lis 27, 2010 13:26 ]
tzn. w opisie felg
Jak klega wyzej pisal, otwor ma inna srednice. Co do samego ET to zalezy to nie tylko od wartosci , ale tez od ksztaltu felgi. Dobrze by bylo jakbys mogl przymierzyc przed zakupem.
PS. OSobiscie szukalbym z odopowiednim otworem centrujacym
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum