Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
mam pytanko moj rover ma silnik 1.4 ostatnio spalił mi 2o litrów benzyny na 270 km -tak bynajmniej licznik pokazał a kolega ma rover 416 Si o silniku 1.6 i twierdzi ze na 20 litrach robi 400 km co jest nie tak ? a i jeszcze jedno podejrzewam że licznik był cofany ma 102 tyś . jak to sprawdzić samemu da się?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 10:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mamba, kolega najzwyczajniej ściemnia, sam mam 416Si i spalanie w trasie to ok 7l/100km przy rozsądnej jeździe, spalanie Twojego autka jest moim zdaniem jak najbardziej w normie
A tak wogóle to pozdrawiam koleżankę z rodzinnego miasta
5l na 100km silnikiem benzynowym? To chyba nigdy się nie zatrzymuje
Da się tyle osiągnąć ale bardzo trudno i tylko w trasie bez jakichkolwiek zatrzymań.
Mi spala średnio 6.5l na 100km, nie masz czym się przejmować koleżanko
Ten twój kolega co pisze że mu Rover 1,6 spala 5 litrów powinien się leczyć!!!!! Fantasta i nic więcej - chyba że 30 % trasy przejechał na holu - to może wtedy uwieżę
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
chciałbym mieć takie spalanie choćby w trasie. Ostatnio jak mierzyłem wyszło mi na trasie 9,5 litra, a w mieście przekraczało 13. Jestem już jednak po wymianie sondy i chyba już mogę zacierać ręce na oszczędności
mam pytanko moj rover ma silnik 1.4 ostatnio spalił mi 2o litrów benzyny na 270 km -tak bynajmniej licznik pokazał a kolega ma rover 416 Si o silniku 1.6 i twierdzi ze na 20 litrach robi 400 km co jest nie tak ? a i jeszcze jedno podejrzewam że licznik był cofany ma 102 tyś . jak to sprawdzić samemu da się?
spalanie w roverku mozna osiagnac 5 l ale jazda nim przypominala by odpychanie sie.
tak jak napisali koledzy bys musial jechac bez zatrzymywania sie.no i nie wiecej niz 70km/h,bez obciazenia,bez wzniesien,bez wiatru stala predkoscia.
jesli chodzi o przebieg to 102 tys km to stan auta musi byc naprawde nienaganny.po takich kilometrach stan wewnatrz-perfekt,a silnik niepowinien nosic sladow rozkrecania. HGF przy takim przebiegu jest raczej niemozliwy. zdarza sie od 140tys km. naprawy w podwoziu dopiero powinny sie zaczac. jeszcze zalezy od tego czy dlugo jezdzil po polsce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum