Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
witam dziś byłem u wulkanizatora wymienic oponki na zimowe które dostałem z autem, jednak jak się okazało są łyse i do tego za wysokie 15/65/195... wulkanizator powiedział że nie dość że łyse to jeszcze jak się zbierze śnieg to może narobić takiego rababanu w nadkolu że zapędze się w koszta. a racji że nowe oponki kosztują ~1000 zł komplet szukam pilnie czegoś na allegro.
znalazlem ze 2-3 komplety jednak o rozmiarach typu 13/70/165. i tu pytanie czy takie coś bedzie latało na roverze? takie oponki to ja miałem w escorcie zimowe. nie są za wąskie? już nawet nie mówie że rover będzie na takich oponkach komicznie wyglądał.
poleccie jakie rozmiary mam szukać opon. stalowych felg żadnych nie mam także najlepiej rozmiar 15". mi się wydaje że optymalnie by było 15/55/185.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 13:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja osobiście bym kupił używane felgi 14 cali i do tego oponki 175/65/14. Wyjdzie sporo taniej niż 1000,- PLN. I w garażu masz gotowy zestaw na wymianę.
W R400/45 minimum to 14'
Ja osobiście mam 175/60/14. Jest ok ale po obniżeniu samochodu środek ciężkości jest tak nisko że mam problem z podjechaniem pod niektóre oblodzone górki. Na seryjnym zawiasie było spoko.
Po zimie będę zmieniał na 15'
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
jedyne co mi się udało na tą chwile załatwić to niedaleko mnie mają 4 oponki zimowe:
2 sztuki contintental plaster miodu 185/60
2 sztuki nie pamiętam firmy 195/55
ponoć w dobrym stanie, z niemiec ble ble ble. co myślicie. w razie czego które dać na przód które na tył?
ja ostatnią srogą zime przejezdzilem na 195/65/R15 i nie bylo zadnych problemow
Ty masz sześć-setkę więc to u Ciebie standardowy rozmiar, do R400 będzie za duży.
pdasiek, weź pod uwagę że nawet mały dzwon zrobi Ci szkód na więcej niż zaoszczędzisz na oponach. Jeśli chcesz jednak oszczędzić to jak już ktoś wspomniał poszukaj opon 175/65/R14 bądź 185/60/R14 lub nawet 185/65/R14 na stalówkach. Zwróć uwagę na głębokość bieżnika i rok produkcji opon. Odpuść od razu wszystkie "super oferty", gdzie sprzedawca podaje wysokość bieżnika poniżej 5 mm. Zimówki z bieżnikiem 4 mm powinny iść już do śmietnika, więc nie opłaca się kupować nic co ma mniej niż 5 mm, chyba że w cenie felg
Ja osobiście bym kupił używane felgi 14 cali i do tego oponki 175/65/14. Wyjdzie sporo taniej niż 1000,- PLN. I w garażu masz gotowy zestaw na wymianę.
szczerze polecam taki zestaw - felga 5-5,5' szerokosci i jest naprawde git
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
dlatego chce używki bo znając życie to jak minie roverkowi rok czasu czyli w wakacje 2011 to go będę chciał sprzedać. a kto wie jakie będę miał kółka na nowym samochdoziku. to odpowiedźcie na te pytania co do ceny używek o tych rozmiarach i latach
Ja w swoim R400 mam założone 175/70/R14 i takie Tobie polecam ewentualnie 185/65/R14. Szukając używek kieruj się tym aby nie były starsze niż 2004 rok i miały co najmniej 6mm bieżnika
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum