Aaaaa w baku zostało tak 1/4 letniego paliwa Shell. Zamarzło. Nie mogłem dziś odpalic auta.
Zaznaczam że miałem wlane trochę (resztówka) uszlachetniacza.
Filtry mam dobre i pompe też bo były wymieniane w czerwcu.
Podejrzewam że to paliwko było jakies "ulepszane"
Tankowałem się do pełna jakieś 2 tyg temu.
Czekam na ocieplenie.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 01, 2010 16:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie kolejny dzien driftow, musze odpuscic bo wskazowka diametralnie szybko zbliza sie ku rezerwie Poza tym na miescie ciagle slalomy miedzy czolgajacymi sie blaszanymi slimakami, o dziwo zolwie daja wiekszy wycisk wieczorem zamiast ogladac mecz stracilem dwie polowy (i 3 piwa) na odsypywanie sniegu kolo domu po 3godzinnej zawieji. Dokladnie tyle czasu spedzilem poza domem, po powrocie oczy mi sie wybaluszyly, tyle materialu nawialo. Ciekawy jestem co rano zobacze, zapowiadaja duze opady sniegu na noc. Nie, nie bede wstawal wczesniej, jak nei wyjade to urlop i w koncu sie wyspie...
Ja na ręcznym ale jak nikogo nie ma.
Poznań zawalony śniegiem . A było tak pięknie . Remis Lecha ach....
Ja właśnie wróciłem z pracy. Masakra jakaś. Normalnie dojeżdżam w 5 min a dziś 20 mi ledwo starczyło. Od jakiś 3h sypie aż miło. Zaczyna już zawiewać zaspy na ulice.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Tadam!
Za sprawą koleżanki Violli jestem od dzisiaj użytkownikiem miejsca postojowego w garażu naszego budynku Żeby była jasność, Tofik też się garażuje. Co za tym idzie, mam w dupie panią zimę Wyjeżdżam ciepłym autem, z ciepłego garażu. Jadę bawiąc się każdym możliwym śliskim odcinkiem jezdni. Zostawiam auto (już na powietrzu) na te kilka godzin pracy.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
No dziś autobus 6:36, 40 minut do centrum.
Na wyjeździe z pętli złożone nowiuteńkie przegubowe 506...
Chyba za dużo gazu w zakręcie...
Ale miasto całkiem ogarnięte - jest trochę śniegu, ale tak na połowie jezdni to widać było asfalt i pasy ruchu.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wrocław jak zwykle zasypany, a żadnej piaskarki nie widać. Na domiar złego tramwajom zwrotnice pomarzły i musiałem pedałować 3 km piechtą do roboty, bo bilet miesięczny oddałem ojcu do nabicia (urząd miasta=darmowy bilet )Wczoraj wieczorem po 20 jeździło się prędkością patrolową ale płynnie, choć śnieg walił niemiłosiernie. Jutro chyba trzeba będzie autem do roboty jechać, bo na komunikacje nie ma co liczyć
A ja dziś 6.15 odśnieżanie 20cm śniegu żeby wydobyć sie z garażu, a później 1h50min jechałem 70km w tym było jakieś 20 minut korka, bo ludki na letnich kapciach ruszali ze skrzyżowania na 3 razy czasami ... jednego wypychałem nawet, bo jeszcze dłużej bym stał .... sam droga biała ale tak ok 50 - 60 km/h dało radę jechać.
PS. ESP i ASR to fajne zabawki
PS2. Shilus cały czas nie podoba mi się Twój podpis
A więc tak. nice !
Jade lechicką na szamotuły Korek z 5 km patrze a tam tir na górce stoi i koniec dziękuję dowidzenia.
Tył zwrot i dzida objazdem . Korek 5 km.
biało wszędzie biało wszędzie co to będzie co to bedzie
noga mnie od wolnego puszczania sprzęgła boli
38 km w 2:40 .
NICE !
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
W sobotę pierwszy śnieg dowalił, w niedzielę poruszałem się za miastem i sprzedałem przedni zderzak na słupie ogrodzenia bo do wulkanizacji nie mogłem się dobić od tygodnia.
Zderzak zamówiony w poniedziałek pod kolor z grillem i zaślepkami za 220zł
Jutro będzie montaż w garażu
Opony bieżnikowane z bieżnikiem GY UG 6 sprawują się znakomicie, ciężarki od 5 do 15 gram na koło.
Podróż do pracy, 18 minut Kino Femina->DW Wileński.
Zaśnieżone placyki mojjjjje Poza tym fajnie jeździć spokojnie tam gdzie inni się zakopują
Zobaczymy jak dzisiaj powrót na nowej warstwie bigosu na drodze.
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Wczoraj wreszcie pojeździłem Roverkiem - do Mariusza i z powrotem (ciężko się jeździ w zimie bez nawiewu na szybę - dzięki Mariusz za szybką interwencję!), a potem jeszcze trochę po okolicy - zimówki rządzą - każde, najbardziej zasypane miejsce parkingowe moje - jak nie za pierwszym razem, to za drugim, z lekkiego rozpędu.
A dziś bardzo rano nowy, dobrze ogrzewany autobusik - dokładnie 30 minut z Os. Górczewska do Dw. Centralnego.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
no i mam atak zimy drogi białe, auta w rowach, rzeszów zasypant, pługów brak pod domem ze 30cm śniegu, przy kojcu psa po kolana pługomaluchem trochę sie odkopałem, ale dalej jest beznadziejnie
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
No to poszło na wschód - w Warszawie drogi główne odkopane do czarnego, boczne do szarego.
Niech wraca zima Śniegi po 0,5m są kul
Niech pada śnieg ile może, nawet przez całą zimę
Niech pada wieczorem, a rano spokój.
A potem jak to się wszystko rozpuści... ale będzie
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Jak do tej pory dzisiaj miałem najprzyjemniejszą przygode z zimą. Pojechaliśmy na działkę zwalić śnieg z folii, żeby konstrukcja się nie załamała , jak zeszłej zimy ( poszła na złom ). Kochanica porobiła za pług na ogrodach działkowych było extra , mało że dała radę, to nie stanęła w śniegu ani razu, a śniegu było równo z przednią tablicą rej. , tzn. z górą tablicy. Mina teściowej bezcenna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum