Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
mam pytanie czym uruchamia sie podgrzewane lusterka w Rover 416 99r. bo chyba poszły wklady czy jak sie włącza tylnia szybę to przy okazji włączają sie lusterka i czy wszystkie lusterka w 400 sa takie same bo chce zakupić na Allegro nowe wkłady grzewcze i nie wiem czy mocowanie jest takie samo czy czymś się różni
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 17:30, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 21:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 21:55
Grzanie lusterek rozpoczyna sie po przekreceniu kluczyka w pozycje II. Na allegro, to co jest nazywane wkladem jest niczym innym jak tylko szklem z przyklejona mata. Typowy wklad to szklo z podklejona mata zamontowane w plastikowej ramce (koszt okolo 60 pln). Taniej wychodzi kupic sama mate grzewcza (6 pln) i ja podkleic do szkla ktore juz masz.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:09
Jeśli działa regulacja lusterek a nie grzeją obie maty to bardzo prawdopodobne , że to one są uszkodzone. A jeśli nie działa regulacja to do sprawdzenia F 13 w kabinie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 22:09
regulacja dziala sadze że poszły maty grzewcze bo na lewym lusterku pojawiła sie rdza jest pelno kropek rdzy a czy łatwo sie wyjmuje te wkłady lusterek czy mocowane wkładu do lusterka jest okragłe czy ma jakiś inny wkład chodzi mi o plastik mocujący wkład do lusterka
może mnie ktoś oświecić bo zawsze sie zastanawiałem jak to jest:
Mam R 200 coupe 97r podgrzewanie lusterek włącza się tylko i wyłącznie przy włączonym ogrzewaniu tylnej szyby! Sprawdzałem wiązkę czy ktoś nie kombinował na lewo no i nic wygląda na to że od czasu zjazdu z fabryki nikt nic nie grzebał!!!
Więc jak to jest????
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 10:21
Vesper416 i wszystko jest tak jak być powinno. Standardowe podłączenie w 200, 400 to lusterka grzane po właczeniu stacyjki a w coupe grzanie lusterek jest podłączone fabrycznie razem z ogrzewaniem szyby - tak sobie producent wymyślił i zrobił .
To mnie uspokoiłeś bo już myślałem że ktoś nagrzebał w elektryce. Mam jeszcze jedno pytanko bo mam lusterko pęknięte od strony kierowcy a na alledrogo są za 20zł wkłady szkła. Czy mate musze od razu wymieniać na nową czy starą da się bez problemu przekleić?
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 20:37
Raczej trzeba wymienić, być może komuś udało się ją przełożyć ale mnie osobiście nie. Klej trzyma na tyle mocno że nawet mocne podgrzanie nic nie dało.
Witam!
Mam pytanie do osob ktore wymienialy maty grzejace:
Czy po zdemontowaniu wkladu lusterka wyciagaliscie szklo lusterka z tej czarnej obudowy trzymajacej szklo? Jesli tak to w jaki sposob? Czy po prosu manerwoawaliscie jakos przyklejajac mate przez to wyciecie ktore jest w tej czarnej plastikowej obudowie po spodniej stronie lustra?
Na Twoim miejscu bym już wymienił także wkłady na asferyczne. Zdecydowanie więcej widać. U siebie wymieniłem na taki wkład z prawej strony, chwilę trwało nim się przyzwyczaiłem, ale widoczność jest o niebo lepsza. Koszt takiego wkładu z matą na allegro to 4 dychy. Oczywiście przy wyjmowaniu starego wkładu rozleciał się na kawałki, ale tym się kompletnie nie przejąłem. Jak zbogacieję, to wymienię jeszcze od kierowcy. Ale różnica w grzaniu jest kolosalna. Sama mata jest mniejsza niż w oryginale, ale grzeje duuużo lepiej. Trzeba było też konektory zmienić, ale tu akurat trwało to z zegarkiem w ręku 5 minut.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum