Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam! mam problem z skrzynia biegow. Jak wlaczam wsteczny i chce dynamiczniej ruszyc to mi wyskakuje bieg na luz i niewiem co jest grane pomozcie jak ktos wie co jest albo mial taki przypadek.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 03, 2010 14:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 01:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Gru 04, 2010 22:12
wiesz co niewiem na jaki ale wymianiany mialem przy wymianie sprzegla. jakos z rok temu.
[ Dodano: Sob Gru 04, 2010 22:12 ]
teraz juz wogole mi wyskakuje musze trzymac za galke od biegow i powoli ruszac bo takto nawet reka nie pomoze i slychac taki zgrzyt i sie na luz wlacza. maasakra juz nie wiem co robic
Wrzuc wsteczny na zgaszonym silniku ,najdokladniej jak mozesz. Odpal auto i sprawdz czy w takiej sytuacji tez wyskakuje. Pozdr.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 08:04
Wydaje mi się, że to bezcelowe.
Spotkałem się z tym już parę razy. Ścięte zęby na kole wstecznego biegu powodują, że w momencie gdy zaczynają działać większe siły bieg wyskakuje. Im bardziej ścięte są zęby, tym mniejszej siły potrzeba, aby bieg wyskoczył.
Pocieszę albo zasmócę ..... U mnie to samo - tylko czasem wsteczny nie łapie - ale idzie się przyzwyczaić.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Spotkałem się z tym już parę razy. Ścięte zęby na kole wstecznego biegu powodują, że w momencie gdy zaczynają działać większe siły bieg wyskakuje. Im bardziej ścięte są zęby, tym mniejszej siły potrzeba, aby bieg wyskoczył.
Moze i bezcelowe, ale warto sprawdzic. Tez spotkalem sie z tym wiele razy w Peugeotach bo ta ta sama skrzynia i mechanizm wodzikowy. Wyrobione wodziki nie wbijaja do konca biegu, wiec zeby sie tylko troche zazebiaja i efekt taki sam , bieg wyskakuje pod obciazeniem. Zanim sie wymieni skrzynie warto sprawdzic czy nie ma luzu walsnie w mechanizmie zew. skrzyni. Pozdr.
witam
mam podobny, albo jeszcze gorszy problem ze skrzynią w moim roverku 1.6 16v
otóż jakieś 4 miesiące temu podczas jazdy przestal działać mi prędkościomierz..pomyślałem nic tylko trzeba kupić licznik bo w roverkach niestety nie ma żadnej linki.. zanim to jednak zrobiłem to zauważyłem dziwne objawy...otóż na zimnym silniku wskazówka prędkościomierza podnosi sie jedynie do prędkości 40km/h następnie gdy auto sie zagrzeje to opada i na tym sie to kończy.. po tygodniu takiej jazdy zaczęło coś niepokojącego "jargotać" w skrzyni a przy większej prędkości wyć..natychmiast pojechałem do mechanika stwierdził poważne uszkodzenie skrzni i mechanizmu różnicowego zalecił natychmiastową wymianę..stwierdził że maksymalnie przejade na tym jakieś 1000 km..jednak ja już jeżdże 4 miesiące i przejechałem jakieś pięć razy więcej jak sie tłukło tak sie tłucze a wskazówka jak chodzi tylko na zimnym silniku tak chodzi wsteczny zgrzyta, jedynka i trójka też...czy ktoś wie jaka jest tego przyczyna i może mi jakoś pomóc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum