Wysłany: Nie Gru 12, 2010 20:45 [R214] Wysokie obroty na luzie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam w zeszłym tygodniu kupiłem Rovera 200 1.4 16v z 99roku i mam pewien problem gdyż autko od rana przy odpaleniu ma 1100 obr/min. Jak jadę jest ok ale gdy wrzucam na luz ma 3000 obr/min lub 2000 i nie spada muszę przegazować i wtedy spadają na 1100 ale to i tak ma za wysokie. Przeczyściłem przepustnice i silnik krokowy ale to nic nie pomogło.W autku wymieniłem filtry świece olej płyn chłodniczy termostat, którego wogóle nie było i też jest to dla mnie dziwne:(pomóżcie?????pozdrawiam jesten nowym klubowiczem
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 13, 2010 10:46, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 12, 2010 20:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak Ci się zawiesi na wyższych obrotach (powyżej 1200) to otwórz maskę, i spróbuj domknąć palcem przepustnicę. Jeśli się domknie i obroty spadną to Ci się wiesza, jeśli nie domknie się to prawdopodobnie:
1. Dostaje Ci się lewe powietrze do kolektora ssącego, uszczelnij wszystkie wężyki.
2. Uszkodzenie potencjometru przepustnicy, do wymiany.
Jeśli na ciepłym silniku masz dalej obroty 1100 to do wymiany czujnik temperatury.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum