Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 10:13 [R75] Czasem kręci i nie pali
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
niestety brakło mi pomysłów co jeszcze można sprawdzić i pisze ten temat....pompy paliwa chodzą prawidłowo,zawór wysokiego ciśnienia wyczyszczony,nowy akumulator a jednak czasem poprostu kręci i rzadnej reakcji... pozostał mi jeden pomysł którego w domu nie sprawdze... fiksujący immobilaizer... a może coś jeszcze?? dodam że jak już odpali za którymś racem to chodzi prawidłowo i nie gaśnie
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 23:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 10:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 13:45
na zapasowym tak samo czasem nie odpala... a świece żarowe nie wchodzą w gre bo tak samo na zimnym jak i na ciepłym zaraz po zgaszeniu czasem nie zapala...
Wysłany: Pon Gru 20, 2010 18:30
filtr był w tym roku wymieniony,myśle że to nie jest związane z paliwem bo po rozpięciu wężyka z powrotu wali ciśnieniem że hej
[ Dodano: Pon Gru 20, 2010 18:30 ]
wróciłem właśnie od diagnosty (zły jak niewiem) bo po godzinnym czekaniu w warsztacie na gościa powiedział że do takich wynalazków nie ma programu...miałem chęć mu przypier... za słowo wynalazków:) ale moje spostrzerzenie - z racji tego że już wcale nie chciał zapalić zaznaczam że akumulator jest nowy,podłączyłem do niego prostownik z rozruchem 360A co dało 1100A rozruchu w wyniku czego rozrusznik zaczął chodzić jk silnik odrzutowy... odpalił bez zająknięcia:)ale itak bez komputera sie nie obedzie,musze znaleźć gdzieś blisko
miałem identyczny problem, czasami odpalał za pierwszym razem a czasami kręcił i kręcił i nic, z tym, że na silniku 2.0 v6 benzyna. Był to czujnik położenia wałka rozrządu, poskąpiłem i kupiłem używany za 70zł, niestety problem ponowił się po jakiś 4 miesiącach, kupiłem nowy za 280zł i do tej pory działa bez problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum