przecież 1,4 można kupić za 1200 z 6 miesięczną gwarancją bez limitu
no napisałem wyżej, że za 1.500 już z robocizną stoi i to nawet 1.6 gdyb nie fakt, że mam LPG to bym już dawno montował tego 1.6 bo cena śmieszna a boję się sznupać w instalacji LPG bo odpukać chodzi jak brzytwa nawet na -15 jak było. Autko szybko się nagrzewa zero problemów, spalanie 9-10L przy dynamicznej jeździe no i strach to ruszać a jak jeszcze czytam, problemy innych roverkowiczów z LPG to ja już w ogóle dziękuję...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 10:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam jeszcze jedno pytanie. Doszły mnie słuchy, że po wymianie silnika zostawiając stary komputer nie będę mógł go odpalić przez immobiliser...? Nie zastanawiałem się nad tym wcześniej i chciałbym się dowiedzieć, czy to prawda? Osobiście pierwszy raz o tym problemie słyszę:/ Ponoć będę jeszcze potrzebował komputer od tego silnika, co zakupiłem i najlepiej kluczyk do tamtego auta... Proszę o szybką odpowiedź...
Ja wymieniam praktycznie silnik z całym osprzętem, bo trafił mi się całkiem niezły, a poprzedni właściciel mojego rovera strasznie go zaniedbał. Czyli jak wymienię cały silnik z osprzętem oprócz kompa to powinno nie być żadnych problemów z immobiliserem?
nie bedzie problemow o ile nie zastosujesz innego kola zamachowego - pro forma zaloz swoje ( chodzi o to ze kolo zamachowe na zaplon z rozdzielaczem ma inaczej znaki porobione niz kolo zamachowe pod zaplon bezrozdzielaczowy )
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Wczoraj w końcu odebrałem samochód z naprawy. Zmieniłem mechanika i okazało się że jednak przyczyną całego zamieszania była uszczelka pod głowicą. Silnika nie trzeba wymieniać ani remontować. Koszty czterokrotnie niższe.
Z tego doświadczenia można wysnuć wniosek że Rover'ka najlepiej oddawać w ręce sprawdzonych mechaników którzy mają doświadczenia z tą marką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum