Pewnie pilota do niego nie masz? generalnie zawiesiła sie centralka... Spróbuj odpiąć aku, zaryglować wszystkie drzwi ręcznie, podepnij aku, wsadź kluczyk w drzwi kierowcy, przekręć w prawo, potem w lewo i jeszcze raz w prawo - przy odrobinie szczęścia się odwiesi. Jak nie, to będzie trza zmienić centralkę, albo dorwać pilota z modułem podczerwieni.
mam pilota z którym przez 2 lata nie było problemu, ale bardziej chodzi mi o brak prądu na rozruszniku....czy centralka może mieć cos z tym wsólnego???
Gdyby nie miała, to bym o niej nie pisał U mnie było to samo, centralny zamek nie otwierał wszystkich drzwi, jedynie od czasu do czasu pipnął głośniczek na podszybiu. Przekręcałem kluczyk - zapłon był, ale rozrusznik siedział już cicho. Przełożyłem centralkę i wsio wróciło do normy.
U mnie z klucza centralny otwiera i zamyka wszystkie drzwi ale już z pilota nawet nie zamyka a jeczsze wczoraj zamykał...czy może być wina pilota??bo od dłuższego czasu nie zamykałem nim drzwi bo nie było takiej potrzeby i chyba bateria była słaba ale już ją wymieniłem...
Aha, czyli z kluczyka wsio działa. To w takim razie musisz sie przypatrzyć na sam rozrusznik - sprawdź czy przy przekręceniu kluczyka cyka wogóle czy zero jakichkolwiek oznak życia. Do rozrusznika dochodzą 2 przewody - jeden gruby prosto z klemy dodatniej, drugi cieńki biegnący do skrzynki bezpieczników pod maską (z tego co pamiętam, to dochodzi on do przekaźnika umieszczonego w lewym dolnym rogu skrzyneczki - przerzuca masę na rozruch).
Po przekręceniu kluczyka rozrusznik nawet nie jęknie... brałem ten cieńszy przewód z rozrusznika i podłączałem kontrolke i po przekręceniu kluczykiem powinien tam być prąd a niestety nie ma...tylko dziwne jest to że po przekręceniu kluczyka na rozruch gaśnie radio tak jakby razem coś zwierało...
[ Dodano: Sro Gru 29, 2010 13:02 ]
Tak sobie kombinuje i myśle że jesli jest uszkodzony pilot i po włożeniu kluczyka do stacyjki pilot nie daje sygnału żeby zadziałał immo...i przez to brak prądu na rozruszniku??
sam już nie wiem
Radio gaśnie dlatego, że przy rozruchu wszystkie inne odbiorniki prądu gasną - to jest norma. A spróbuj podmienić przekaźnik ten w skrzyneczce pod maską w lewym dolnym rogu (patrząc od lewego boku auta).
jutro zobacze ten przekaznik bo na dzisiaj mam dość... przed chwilą zauważyłem że po otwarciu drzwi od strony kierowcy nie zapala się oświetlenie kabiny i drzwi a od strony pasazera wszystko jest w najlepszym porządku...
[ Dodano: Czw Gru 30, 2010 16:39 ]
przekaznik przekładałem i nic z tego...przy okazji udało mi sie naprawić oświetlenie drzwi i wnętrza...
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 14:11 [R820] blokada alarmu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Czy dodatkowy alarm może zablokować dopływ pradu do rozrusznika? Mysle że tan alarm jest zapsuty bo nie reaguje na pilota. I co mam zrobić? czy wymiana alarmu odblokuje dopływ prądu?
Jeżeli założony jest jakiś dokładany alarm lub immo to pierwsze co bym zrobił to zaczął od odpięcia tych dobrodziejstw, bo takie wynalazki mają zwyczaj po kilku latach dawać nieźle w dupę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum