Wysłany: Sro Gru 29, 2010 14:25 [R45] odpalanie w zime i w... deszcz
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Mam taki "mały problem" z moim Roverem.
Chodzi o to że kiedy jest sucho (lato, zima) auto odpala bez problemu, nawet teraz kiedy jest -15 na dworze nie mam większego problemu z odpalaniem, ale gdy jest tylko odwilż lub deszczowa pogoda muszę go kręcić dosyć długo żeby załapał, czasami muszę nawet poświęcić kilka minut żeby 'załapał'...
Na pewno gdzieś dostaje się wilgoć tylko gdzie? Może macie jakieś propozycje? Nie jestem ani mechanikiem ani elektrykiem i nie chce sam niczego ruszać.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 29, 2010 14:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to na pewno jest związane z wilgotnością powietrza. Podgrzewanie świec też nic nie pomaga a te są sprawne na 100%, wymieniane były tamtej zimy. Problem pojawia się jak jest mokra, deszczowa pogoda... A jeżeli chodzi o kable, świece itd to nie dotyczy mojego rovera, przecież to diesel
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum