Wysłany: Wto Sty 04, 2011 22:41 [R200] Drgania podczas jazdy
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich. Posiadam R200 2.0 Td r 97 moj problem polega na tym ze przy predkosci 90 km/h samochod dostaje wibracji(trzesie sie cały)lecz po zmniejszeniu predkosci lub zwiekszeniu do ponad100 ustaje wszystko no moze są wyczuwalne minimalne wibracje. Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 22:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 22:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kola byly wywazane przy zmianie opon i nawet sprawdzalem dzis czy nie jest gdzies wybulona opona ale tez nie...
A moze kolega wie która poduszke trzebaby było wymienic bo jak nadle zdejme noge z gazu to szarpnie lewarkiem
Jesli kola masz wyważone to racja może to być tez wina poduszki silnika. Przypatrz się tej głównej w kształcie gruszki na której lezy łapa silnika. Ja u siebie wymieniałem ją już kilka razy bo siada.
Dokładnie tak to wygląda: poduszka silnika rover
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 08:33
szczurr, ja bym jeszcze sprawdził łożyska na tylej piaście... miałem tak dwukrotnie tyle że przy ok 80km/h trzęsło całym autem, po wymianie piast problem znikł
Ta poduszke mam wymieniona na nowa bo jak mechanik robil rozrzad to mowil ze ona jest do wymiany bo miała calkowicie utracony ten gwint.Ale zostalo jeszcze kilka i nie wiem ktora to moze byc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum