Wysłany: Pią Sty 07, 2011 13:51 Zamiana silnika [Rover 420]
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy możliwe jest zamienienie silnika benzynowego 2.0 na silnik diesla 2.0 SDi. I czy ewentualnie na jakie mogę trafić komplikacje, czy problemy. I z jakimi by to się wiązalo kosztami.
To mój pierwszy temat więc jeśli jest coś nie tak to napiszcie..... za ewentualny błąd przepraszam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 07, 2011 13:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 17:50
Silnik diesla L-seria i benzynowy T-seria są bardzo podobne jeśli chodzi o mocowanie do nadwozia czyli silnik przerzucić się da (najlepiej z skrzynia biegów do kompletu). DO wymiany w zasadzie wszystko co pod maską a do przerobienia wydech i rurki od paliwa (począwszy od samego wlewu). Trochę zabawy może być z elektryką ale bez przesady
Bo miałem stłuczkę, koleś wymusił pierwszeństwo i cały przód skrzywiony i pognieciony, a jakby tego było mało to u ojca na warsztacie (bo tam stoi po wypadku) ktoś jeszcze uszkodził tył (tylnia klapa i zderzak) . Więc chcę, żeby wyszło mi jak najtaniej. Czasami myślę, że ktoś mi tego ROVERka pozazdrościł .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum