Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 191 Skąd: Zamość
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 11:20 [R ALL] Mycie silników w Roverkach .....
Witam .. mam zamiar umyć silnik w swoim R 620 po zimie troszki brudny ...
Ale mam pytanie jak polecacie to zrobić ja myślę kupić płyn do mycia silników popryskać wszędzie potem wężem z woda polać przemyć bo jakoś nie mam zaufania do mycia karcherem pod ciśnieniem ....
Czy komuś po myciu nie chciał odpalić albo coś
_________________ Był Rower Wigry III (Składak) , teraz R620 SLI 2.0 , 16V ........
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 11:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2006 Posty: 44 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 11:35
Ja kiedyś umyłem Kärcherem i faktycznie woda dostała się pod plastikowa pokrywę i zalała mi jedną fajkę objaw R25 chodził na 3 cylindry. Radzę ostrożnie a poza tym trzeba zabezpieczyć alternator.
ja myłem płynem do silników i spłukałem go bieżącą wodą i nic się nie stało odpalił dobrze i wszystko jest ok fakt że nie jest umyty super ale jest czysty
Ja myję karcherem. Odłączyć klemę, potem pryskam cały płynem do mycia silników (silnik musi być zimny - z ciepłego nie zejdzie brud). Przejadę wszystko szczotą. Wale wszystko z karchera najpierw wierzch, spód, i na koniec znów wierzch. Potem, co najważniejsze wszystko wydmuchać ciśnieniem z kompresora - przyłożyć się, bo to bardzo ważne Zapiąć klemę i odpalić Musi chodzić - myję tak na myjni (jako pracownik) - zawsze silnik zagadał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum