Wysłany: Sob Sty 08, 2011 15:25 [R25] Jak zdjąć (zdemontować) przedni zderzak w Rover 25?
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam Forumowiczów,
pytanie mam pewnie błache, ale od paru godzin siedzę nad tym i nie mogę sobie poradzić.
Jak zdjąć przedni zderzak w Rover 25?
Wykonałem następujące czynności:
1.Odkręciłem śrubki od góry (te pod maską)
2.Odkręciłem śrubki od dołu
Ruszając zderzakiem czuję, że miejsca, w których jest przytrzymywany to okolice nadkoli. Jednak nie wiem, jak go się odczepia stamtąd, nie widzę, aby trzymało go jeszcze jakieś śruby.
Czy ktoś mógłby coś napisać, co by mnie naprowadziło?
Pozdrawiam,
Marek
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 15:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziękuję, pomogło, faktycznie są śrubki przy nadkolach, ale nieźle ukryte.
Jeśli chodzi o śrubkę pod tablicą rejestracyjną, to niestety u mnie nie ma (R25), pod zderzakiem w części tablicy jest pusta przestrzeń, więc nawet nie byłoby do czego tej śrubki przykręcić.
Hej, sorry za wykopaliska, ale mam pytanie wiążące się z tym tematem Czy jak zdemontuje zderzak i potem ponownie go założę istnieje szansa, że coś krzywo skręcę i będzie gdzieś coś bardziej lub mniej spasowane
@edit
Jestem już po zdjęciu zderzaka, było troche problemów z odkręceniem wszystkich śrubek ale jakoś dałem rade. Faktycznie trzeba pokręcić troche, żeby wszystko spasować, ale wyszło git. Dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez demin Pon Paź 01, 2012 18:31, w całości zmieniany 1 raz
Ogółem najlepiej robić to w 2 osoby, jedna trzyma zderzak spasowany a druga dokręca śrubki.
Tutaj widać moją ex-dziecinkę bez przodu. Po środku z przodu puszczona jest rurka na której trzyma się zderzak z przodu (stanowi też amortyzację w przypadku lekkiego puknięcia z przodu).
Najlepiej złapać zderzak na wszystkie śruby byle jak, potem ktoś go podnosi i dopasowuje. Wtedy wkręcamy najpierw środkowa śrubę, potem górne, następnie dolne i na końcu boczne w błotnikach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum