Wysłany: Wto Gru 29, 2009 08:45 [R420] Coś skwierczy pod maską jak odpalam z rana
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
witam
po tych dużych mrozach coś mi zaczęło skwierczeć pod maską jak odpalam auto rano po nocy, trwa to kilka sekund po uruchomieniu silnika i przestaje
do pracy mam 20km i jak auto stoi 8 godzin na dworze to przy odpalaniu jednego dnia jest ten dźwięk a drugiego dnia np. już nie ma
jeśli to by był pasek wielorowkowy to powinien piszczeć a nie skwierczeć
w benzyniaku łatwiej by mi było znaleźć przyczynę bo tam nie ma wszystkiego na jednym pasku jak w dieslu
macie jakieś pomysły by mnie trochę naprowadzić co to może być?
jest to trochę irytujące
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 13, 2011 14:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 29, 2009 08:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam. Od dwóch tygodni mam identyczny problem jak koledzy wyżej.
Czy ktoś już domyśla się co może być powodem tego zgrzytu i co mogę prewencyjnie zrobić?
szoso420-w VW t4 mialem takie same objawy tego pisku,skwierczenia co rano po odpaleniu.Powodem byla uszkodzona pompa wody.W Roverze i tym silniku pompa o ile sie orientuje jest napedzana paskiem wielorowkowym,moze ja warto sprawdzic?
U mnie takie objawy powodowała pompa wspomagania, dźwięki nasilały się kiedy w czasi ich trwania kręciłem kierownicą, można to w ten sposób łatwo sprawdzić czy to właśnie pompa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum