Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 17:38
Dokładnie w każdej 200-setce takie śruby są ale odkręcisz je małym płaskim śrubokrętem , z regóły są one skorodowane ale taki klucz można kupić jak nie masz.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
JA kupiłem blende na Allegro za 80 PLNów jak pamiętam. A odkręciłem sposobem. Wziąłem torx (6ramion) o tym rozmiarze i na szlifierce spiłowałem 3 ramiona (co drugie ramie)i pasuje idealnie. odkreciłem i dokręciłem. ale jest mały feler. troche inny rozmiar znaczka na blendzie od 25. w 200 jest większy minimalnie. jak zdjąłem o po założeniu nowej lakier sietroche różnił odcieniem jak to pod elementami. i sróby przydały by się troche dłuższe. jak na razie trzyma się bez problemu
Odkopię trochę temat żeby nie zakładać nowego.
Czy ktoś wie może (na dworze wieje i mokro nie chce mi się marznąć) jaki to "typ" śrub jest u nas.
Z racji tego że też mam skorodowane, chciałbym je wymienić na gwiazdkowe przykładowo, nie wiem jednak jaka długość, skok gwintu i grubość
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Właśnie już znalazłem rozwiązanie, kupiłem komplecik wkrętaków i był tam trójkątny który jest w jednym rozmiarze i idealnie pasuje.
Normalnie nie mogłem niczym śrub wykręcić a tym to jak ręką odjął, leciutko.... okazało się że śruby nie są skorodowane tylko przybrudzone więc zostały
Blenda już pomalowana.
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum