Wysłany: Sob Sty 22, 2011 14:22 [R600] lampy - jak rozpoznać czy anglik
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Mam pytanie.
Jak rozpoznać, czy nie mam np którejś lampy od anglika? Dzisiaj wymieniałem żarówki, bo jedna mi się spaliła i zacząłem się zastanawiać. Na żarówce H1 przy blaszce na której się żarówka trzyma jest wycięty taki trójkącik. W lewej i w prawej stronie ten trójkącik przy zakładaniu był skierowany na prawą stronę (patrząc od strony maski). Czy to jest poprawne?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 14:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
najprościej to przyłożyć kartkę do przedniej lampy. Snop światła musi układać się mniej więcej w coś takiego: __/ __/ w obu lampach gdy będzie \__ \__ to wtedy jest angielska lampa.
Samych oprawek nie da się obrócić bo pasują tylko w jedną stronę i tutaj chyba nic nie zdziałasz a lampy można poznać po kloszu i układzie szkła:
ANGLIA:
EUROPA:
Nie spotkałem się z tym, że lampa wygląda jak anglik a świeci "po naszemu" więc jeśli ktoś ma takie lampy niech pisze.
Pocieszę Cię, że jeśli będziesz miał anglika i trochę szczęścia to można te lampy hmm... pewnym sposobem przerobić TYMCZASOWO na nasze aż do czasu zakupu normalnych.
Jak będzie wena i trochę czasu to napiszę małe HOW-TO na ten temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum