Wysłany: Nie Sty 23, 2011 17:18 [ZS] Wyciek oleju pod rozrządem
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam,
Zauważyłem na ziemi/kałużach plamy (kolorewe). Okazało się, że to z mojego ZS wycieka olej pod rozrządem (tylko w czasie pracy silnik). Kwartał temu rozrząd był cały wymieniany i było wszystko ok. Ostatnio co robiłem to czyściłem przepływkę metodą z posta
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 17:49
Remi55 napisał/a:
Pewno poszły uszczelki walu korbowego, trzeba je było wymienić jak był rozrząd robiony. Bo teraz znów go trzeba ściągać
Zapomniałem...
Po wymianie rozrządu po pewnym czasie ta uszczelka (też była wówczas wymieniana) zaczęła mi się pocić (bardzo delikatnie) i miałem ją wymienić przy wymianie płynów itp. bo ona była albo wadliwa albo mechanikowi coś tam nie wyszło. Wychodzi na to, że będę musiał wcześniej to zrobić.
Misiek666, No tak sie dzieje Chyba nasz szef tez tak mial z tego co pamietam ze wymienił rozrząd i po 2000km mu poszły uszczelki walu I znów robota była. Zrób to lepiej szybko bo szkoda paskować nowych
Sie tak z ciekawości zapytam ile km masz już zrobione autkiem
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 18:02
Remi55 napisał/a:
Misiek666, No tak sie dzieje Chyba nasz szef tez tak mial z tego co pamietam ze wymienił rozrząd i po 2000km mu poszły uszczelki walu I znów robota była. Zrób to lepiej szybko bo szkoda paskować nowych
Sie tak z ciekawości zapytam ile km masz już zrobione autkiem
Jak kupiłem miał 168k teraz ma 172,5k - minęło 5 miesięcy i właśnie po zakupie miał totalny przegląd i wymianę uszczelek, rozrządu itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum