Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Dużo już o tym było, ale nie do końca. Wiem że potrzeba t4 by obsługiwać Roverki, ale czy za pomocą jakiegoś zwykłego interfejsu można w roverku takim jak mój sprawdzać dawke paliwa, błędy czy kat wtrysku? Pytam gdyż byłem niedawno u mechanika który podłączył interfejs na blutooh, jakiś zwykły a skomunikował się z autem pokazał te właśnie dane, także diagnozę błędów ABS. Co prawda miał problem z połączeniem prubujac rovera, ale zadziałało w opcji honda acord.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 22:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 22:57
jesli dobrze pamietam, to w serwisie boscha zostal uzyty obd2. na pewno pokazal kat wtrysku i bledy, a czy dawke i inne rzeczy to juz nie wiem bo akurat to mnie nie interesowalo. oczywisice jest tez mozliwosc kasowania bledow.
- sprawdzenie i kasowanie błędów silnika, itp.
- sprawdzenie i kasowanie błędów ABSu
- temperaturę doładowania
- temperaturę czynnika chłodzenia
- napięcie akumulatora
- aktualne obroty
- masę przepływającego powietrza
- wyprzedzenie zapłonu (nasz kont wtrysku)
i koniec cudów
co do dawki już paliwa i innych bardziej szczegółowych rzeczy to jeszcze nie wiem bo trzeba na porządnym (zaktualizowanym co rzadko występuje bo crackują to na potęge, u mnie w okolicy byłem już na 5 i żaden się nie połaczył z wrażenia chyba...) KTS'ie Boshowskim, bo sterownik w naszych r mamy bosha, jak i w większości innych aut. Więc podobno to może pokazać coś więcej ale tego jeszcze nie wiem no i T4 chociaż na nim też jeszcze nie byłem to nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum