Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam
Kupiłem sobie freela ale nie mam go jeszcze w rękach bo formalności trwają i w tym autku taki oto problem napotkałem:
Jest tam miękki dach i jak otwieram drzwi tyłu to szyba normalnie zjeżdża kawałek i po zamknięciu spowrotem podjeżdża ale jak dusze guzik w aucie to już nie reaguje ani w górę ani w dół. Co może być przyczyną? bo z tego zachowania wnioskuję że silnik i linki raczej są sprawne, bo szyba chodzi przy otwieraniu drzwi. Czy otwieranie z guzika jest przez inny bezpiecznik na przykład? i on może padł? Nie mogę od razu podziałać w temacie bo auto mam mieć dopiero w przyszłym tygodniu ale chciałbym się dowiedzieć gdzie łapy włożyć jak już będę mógł dłubać. Aha, czy może to jest tak jak jest miękki dach założony a na twardym będzie już ok? (bo hardtopa chcę dokupić)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 09:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bo jeszcze go nie mam fizycznie ma być w przyszłym tygodniu no i jak bedzie to się pochwalę
MG TF 160 srebrny pocisk
przycisk będzie działał dopiero jak zamek tylnej klapy będzie zamknięty i szyba podniesiona max az złapie sufit, jeżeli nie pomaga to trzeba odłączyć aku(sterownik się zresetuje) po 1-2 krotnym podniesieniu szyby (tylko klapa musi byś fizycznie zamknięta, a nie zamknięta przez śrubokręt w zamku) szyba musi złapać opór, wtedy będzie OK
Dzięki za odzew ale dzis naprawiłem. Okazało się że nie było bezpiecznika od wycieraczki tylnej szyby.
Ciekawe że brak bezpiecznika wycieraczki ma wpływ na szybę
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum