Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Sob Gru 11, 2010 19:21
Nie. Miałem oddać auto do mechanika, ale że "plak" pomaga to na razie nie oddaję, bo jak oddam to odzyskam go dopiero przed samymi świętami (długa regeneracja pompy niestety), no i kasy by dużo poszło, a jednak Święta za pasem... Mój mechanik jest pewny na 100%, że to pompa. Ja niestety nie jestem mechanikiem, opieram się tylko na Waszych opiniach, no i jego. Oddam auto po nowym roku, no i zobaczymy... Na razie jestem, za przeproszeniem, w koziej dupie
Nie wiem czy to cos da ale u mie pomogło. Tez jak sie zrobiło zimniej nie chciał odpalić, trzeba było kręcić długo a jak odpalił to zaraz gasł. Jak pewnego razu wyładował sie aku to naładowałem go i włożyłem do auto a tu zonk. Myślałem że jakieś zwarcie. Okazało sie że masa do nadwozia była uszkodzona. Po naprawie nie poznaje samochodu. Przy -16 zapala od pierwszego strzału i ogólnie super zaczął chodzić. Także proponuje sprawdzić, oczyścić i poprawić masę do karoserii i do silnika, a potem dalej kombinować. Czasami takie banalne rzeczy decydują. Życzę powodzenia.
zobacz jeszcze w jakim stanie masz przewody powrotne od wtryskiwaczy, na mrozie sa sztywne przepuszczaja powietrze czesto i przez to uklad paliwowy sie zapowietrza
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
ja miałem ten sam problem. sprawdziłem paliwo filtry i nic.kolega zwrócił mi uwage ze mam prad rozruchu baterii 675 Amp. wymieniłem baterie na 1100 Amp od busa i fura pali na dotyk
Witam!
PopaY czy rozwiązałeś już problem?
Dopadło mnie to samo i już nie wiem co jeszcze można spr.
Pompę wymienię gdy ktoś mi potwierdzi, że to jej wina i co w niej jest nie tak.
Pozdrawiam.
Jestem po naprawie.
Powód usterki pompa- nastawnik kąta wtrysku się zawiesił i jeszcze pompa która zasysa paliwo z baku (w pompie wtryskowej) nie miała odpowiedniej sprawności.
Koszt naprawy to 700 zł (naprawa pompy, koszty demontażu i montażu pompy wraz z ustawieniem kąta wtrysku i uszczelnieniem pompy). Autko ciszej chodzi, nie ma wypalających oczy spalin i lepiej się zbiera.
Powodzenia Popay. Pompę wspomagania wyrwałem za 70 zł z allegro i śmiga do dzisiaj.
W roverach i w hondach jest różnica w kole pasowym i w podłączeniu jednego przewodu do pompy. Reszta jest ok. Jak masz stare części to bez problemu można podmienić.
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 01:48
aikidoq napisał/a:
Jestem po naprawie.
Powód usterki pompa- nastawnik kąta wtrysku się zawiesił i jeszcze pompa która zasysa paliwo z baku (w pompie wtryskowej) nie miała odpowiedniej sprawności.
Koszt naprawy to 700 zł (naprawa pompy, koszty demontażu i montażu pompy wraz z ustawieniem kąta wtrysku i uszczelnieniem pompy). Autko ciszej chodzi, nie ma wypalających oczy spalin i lepiej się zbiera.
Powodzenia Popay. Pompę wspomagania wyrwałem za 70 zł z allegro i śmiga do dzisiaj.
W roverach i w hondach jest różnica w kole pasowym i w podłączeniu jednego przewodu do pompy. Reszta jest ok. Jak masz stare części to bez problemu można podmienić.
Chłopie to prawie za darmo Ci to zrobili, wczoraj kolega adamsky pisał, że jego taka naprawa w serwisie Bosch'a kosztowała 3100pln
Chłopie to prawie za darmo Ci to zrobili, wczoraj kolega adamsky pisał, że jego taka naprawa w serwisie Bosch'a kosztowała 3100pln
eee tam. ja rozmawiałem kiedyś z pompiarzem w Krk i za podobną pracę - wymiana pompki skrzydełkowej w pompie (oczywiście dochodzi demontaż, montaż pompy, jej rozebranie, złożenie, ustawienie kąta itd) zamknąłbym się w 600zł (w tym nowa pompka skrzydełkowa -200zł zamiennik)
_________________ ach ten roverek.. ciągle trzeba coś przy nim pogrzebać.. :-(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum