Wysłany: Wto Lut 01, 2011 09:40 [Rover 45] Wymiana silnika po zatarciu-jaki silnnik
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam,
mam Rover 45 1.8 16V z 2000 roku w którym zatarto silnik, przez niedopatrzenie braku oleju, mechanik powiedział że naprawa jest zbyt kosztowna i nieopłacalna, lepiej wymienić cały silnik....
Rozglądałem się na allegro, jest kilka propozycji...ale nie jestem pewien czy każda z nich będzie pasowała...
I tu moje pytanie do znawców tematu: czy silniki z różnych roczników są takie same i będą pasowały do mojego samochodu bez żadnych dodatkowych przeróbek typu mocowania czy komputer??? Czy rzeczywiście silniki z Hondy i Land Rovera są takie same jak to podają sprzedawcy z allegro??? Czy wystarczy kupić sam goły silnik i po prostu go przełożyć bez zmiany osprzętu???
Proszę o pomoc...zostałem bez samochodu...
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 01, 2011 09:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 01, 2011 09:54 Re: [Rover 45] Wymiana silnika po zatarciu-jaki silnnik
toc ty musisz kupic silnik seri K o pojemnosci najlepije 1.8 i to wystarczy sam silnik osprzet bedzie z twojego silnika
jak chcesz wiecej mocy to trza by bylo kupic 2.5 v6 ale wstedy trza by bylo kupic silnik z osprzetem calym inaczej nie zalozysz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum