W R200 jak już zdemontujemy maskownicę zegarów (szybkę wraz z czarnym plastykiem w którym są otwory na wskaźniki) to aluramki możemy przełożyć poprzez otwory na obrotomierz lub prędkościomierz. Można to zrobić dlatego, że aluramka w swoim najwęższym miejscu jest mniejsza niż otwór na obrotomierz lub prędkościomierz. Reszta czynności tak jak napisał faecd,
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 05:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w 200 tak nie ma... trzeba ściągać plastik bo on tak nachodzi wręcz na całą obudowę licznika... ja nic nie zaginałem ramek swoich a śmigam już z nimi rok i nic nie wypada i się nie rusza... na nawiewy na wcisk weszły bez żadnego kleju... w sumie smutne bo chciałem się pobawić a tutaj tylko wsadziłem i już koniec zabawy
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Jak rozłączaliście licznik żeby wsadzić ramki to odpinaliście aku? Jak bawiłem się licznikiem w Peugeocie 106 to nic nie robiłem z aku, ale na stronie dido.win.pl gość pisze żeby odpiąć.
Tera trochu zimno, ale masz tak szybko instrukcję.
Na początek musisz zdjąć ta czarną plastikową osłonkę zegarów
Potem jak zdejmiesz tą osłonkę to zobaczysz kompletny licznik.
Żółte strzałki pokazuję gdzie są zatrzaski, aby zdjąć tą przezroczystą szybkę. A czerwone wkręty, aby odkręcić całkowicie licznik od kokpitu.
No i jak już zdejmiesz ta szybkę to wciskasz te swoje aluramki, składasz wszystko w odwrotnej kolejności jak ci podałem i możesz już się cieszyć ładnymi licznikami.
W R200 jak już zdemontujemy maskownicę zegarów (szybkę wraz z czarnym plastykiem w którym są otwory na wskaźniki) to aluramki możemy przełożyć poprzez otwory na obrotomierz lub prędkościomierz. Można to zrobić dlatego, że aluramka w swoim najwęższym miejscu jest mniejsza niż otwór na obrotomierz lub prędkościomierz. Reszta czynności tak jak napisał faecd,
no a niech się teraz tronsek, wypowie o co jemu chodziło bo aż ciekaw jestem
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
ja troche z innej beczki mysalem zeby sobie jeszce zalozyc aluramke na mieszek od biegów i na allegro sa rózne tylko niewiem jakie pasuja i jak to sie zakłada trzeba dziury wiercic w plastiku czy jak tu jet link link
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum