Wysłany: Nie Lut 06, 2011 12:55 [R600] Delikatne szarpanie podczas jazdy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
witam wszystkich .. mam maly problemik gdyz moj roverek sie buntuje a wiec jest tak -jak na wolnych obrotach depne do dechy to sie mocno przydusi a pozniej sie wkreci w obroty jak trzeba. I jak jade tak ok 90-100 km/h to szrpie troche silnikiem ... wczesniej wymienilem kable swiece czyscilem krokowy i przepustnice ... Tylko ze nie robilem zadnych regulcaji i bezpiecznika tez nie wyciagalem ... To moze byc przyczyna tych regulacji :) prosze o podpowiedz ,,Pozdrawaim wszystkich
_________________ LYSY...
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 12:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tematow na temat szarpania jest mnóstwo...trza poszukać...
do tych kabli, swiec, IAC(krokowy) i czyszczenia przepustnicy dorzućmy słabe wtryski gazowe, parownik gazu...
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 13:22 [R600 1.8 16v 98rok -lpg]-delikatne szarpanie podczas jazdy
no wiem wiem ze jest sporo jest tego bo sie naczytalem heheeh.. Bo w sumie to juz zbaranialem heheheehh... A to ze jescze wtryski gazu i parownik to tez ciwkawe.. Dzieki i pozdro....
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 16:03 [R600 1.8 16v 98rok -lpg]-delikatne szarpanie podczas jazdy
no juz mi rece opadaja moze ktos chce kupic rovera eheh... Nie wiem co jescze mozna wymienic kable swiece czyszczona przepustnica krokowy tez a on nadal sobie tarpie przy przyspieszaniu tak do 2 tys obrotow pozniej juz nie ,,,, i jak depne to sie dusi a pozniej wkreca nie mam juz cierpliwosci ... Moze jak zlom bedzie w cenie to sie go pozbede hihihi,,,.. No chyba ze jescze ktos ma jakies pomysly ---Bo ja sie poddaje
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 16:06 [R600 1.8 16v 98rok -lpg]-delikatne szarpanie podczas jazdy
no juz mi rece opadaja moze ktos chce kupic rovera eheh... Nie wiem co jescze mozna wymienic kable swiece czyszczona przepustnica krokowy tez a on nadal sobie tarpie przy przyspieszaniu tak do 2 tys obrotow pozniej juz nie ,,,, i jak depne to sie dusi a pozniej wkreca nie mam juz cierpliwosci ... Moze jak zlom bedzie w cenie to sie go pozbede hihihi,,,.. No chyba ze jescze ktos ma jakies pomysly ---Bo ja sie poddaje Mozze ktos poleci jakiegos magika
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 18:25 [R600 1.8 16v 98rok -lpg]-delikatne szarpanie podczas jazdy
teraz zastanawia mnie ten czujnik polozenia walu .. hm hm duzo roboty jest zeby go wykrecic ... i chyba gdyby czujnik byl padniety to by chyba nie odpalil ...juz nie pamietam w jakim aucie tak bylo ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum