Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
Witam, mam pytanie odnośnie znaczka ROVER ORAZ 75 na klapie bagażnika. Czy owe znaczki są przyklejone? Chciałbym je ściągnąć i zastanawiam się czy zostaną ślady po nich? Może ktoś już je ściągał i ma jakiś dobry sposób?
z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 22:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 01, 2011 09:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
...jest montowany na taśmę dwustronnie klejącą plus na dwa bolce na wcisk, więc jak go zdejmiesz pozostaną dwa otwory śr. ok 4mm
...jeśli chodzi o znaczek "75" to tylko wklejany
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
A da się wogóle wypchnąć od wewnątrz? Czy jest sens demontować plastiki żeby zobaczyć,że nima dojścia?!
wypchnąć się raczej nie da bo po całości jeszcze jest wklejany więc lepiej podważyć delikatnie i tak go demontować (tylko po co? skoro zostaną otwory przez które będzie lała się woda do wewnątrz?)
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Znaczek 75 jest przyklejony,lekko podważyłem i oddkleił się bez problemu, śladu nie ma. Znaczek na klapie też podważyłem delikatnie i odkleił sie bez problemu ale niestety zostały 2 małe dziurki
a tak przy okazji - czy brak znaczka na klapie w wersji kombi moze sugerowac wypadkowa historie auta ? zainteresowalem sie jednym takim egzemplarzem i wlasnie nie ma on zadnych emblematow na klapie bagaznika - ani dotyczacych modelu ani silnika
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 11:41
marecki6 napisał/a:
czy brak znaczka na klapie w wersji kombi moze sugerowac wypadkowa historie auta ?
Jak najbardziej. Nawet bym go nie oglądał z tego powodu bo na 100% brak znaczka sugeruje że był walony w tył. Przy braku śruby w kole podejrzewałbym że dostał ostry strzał w bok.
Witam, zabrałem się do dzisiaj do demontażu emblematów MG z maski i klapy bagażnika... Z maski bez problemu, podważyłem i wyszło bez problemu, choć okazało się,że poza taśmą 2-stronną są jeszcze... 2 bolce. Udało się, żadnych zniszczeń a nowo logo... miodzio!!! Jeśli chodzi o tył to sprawa się skomplikowała: walczyłem 30 minut i nic, poza... kilkoma rysami i zadrapaniami! Spróbuje jeszcze w przyszłym tygodniu...
A jak dokładnie wygląda znaczek na blendzie klapy bagażnika w modelu z 2003 r.? Kupiłam samochód z dziurkami w blendzie zamiast znaczka i nie mogę nigdzie znaleźć wyraźnych zdjęć takiego modelu.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum