Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Mam takie pytanie: Czy ktoś wymieniał sam klamkę z przodu od strony pasażera??
Ponieważ ostatnio przy otwieraniu drzwi klamka po prostu "odpadła". Próbowałem ją zamontować, ale te dwa otwory na śruby są pęknięte i klamka cały czas wypada. Czy dam radę wymienić ją sam, czy trzeba jechać do specjalisty??
_________________ Kiedyś będę miał R75:)
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 09:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tylko nie szarp za mocno, żeby spinek nie połamać. I boczek żeby zdjąć, to trzeba go tak do góry ciągnąć. Nie zapomnij najpierw klamki wewnętrznej poodpinać. Zresztą ktoś to opisywał. Poszukaj.
ja inaczej z klamkami sobie poradzilem mam mechanika ktory klei zderzaki itp (specmajster od plastiku) i on mi dobral specjalny plastik do klamki zatopil srubke i zakrecilem mam spokoj z klamkami nie ma bata zeby je wydrzec
to pomoże tak jak wyżej było pisanie zalanie, spawanie, stopienie plastiku ze śrubą lub klejenie klejem(długo nie wytrzyma) a ostatecznie nowa klamka bo to musi być dobrze zrobione inaczej problem będzie się powtarzał.
jakos juz mam rok klamke po jednej stronie i nie da rady jej wyrwac jak ktos zrobi dobrze to nie wyrwie sie a jak jakas ze tak powiem brzydko ciapa zrobi to dlugo nie wytrzyma, zalane mam moze z 2 cm plastiku to sie i trzyma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum