Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Dzisiaj po wizycie na myjni odkryłem, że nie działa mechanizm szyby od strony kierowcy. Słychać, że silniczek pracuje, ale szyba ani drgnie. Mogę ją za to ręką ustawić w dowolnej pozycji
Przejrzałem kilka tematów o szybach na forum, ale nie do końca objawy tam przedstawione zgadzały się z tymi, które mi się przytrafiły. Zastanawiam się czy wybierać się z tym do mechanika, czy może zająć się tym samemu. Dlatego pytanie - po zdjęciu plastików z drzwi... co robić?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 21:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podepnę się pod temat. U mnie szyba sie podnosi ale idzie na ukos, tak jak by prowadnice szyby były zbyt lużne albo popychana była tylko z tyłu a strona od lusterka jest niżej. Efekt jest taki, że po zamknięciu jest szczelina z tyłu szyby. Musze ręcznie popychać szybę w kierunku tyłu auta, żeby sie prawidłowo zamknęła. Czy można to jakos wyregulować?
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Podepnę się pod temat. U mnie szyba sie podnosi ale idzie na ukos, tak jak by prowadnice szyby były zbyt lużne albo popychana była tylko z tyłu a strona od lusterka jest niżej. Efekt jest taki, że po zamknięciu jest szczelina z tyłu szyby. Musze ręcznie popychać szybę w kierunku tyłu auta, żeby sie prawidłowo zamknęła. Czy można to jakos wyregulować?
bandieta, w tym linku jest opisana odwrotność mojego problemu. U mnie opuszczanie i podnoszenie działa OK tylko w ostatniej fazie zamykania szyba przesuwa sie w strone lusterka i lewa strona (patrząc od środka szyba lewa) wchodzi na zewnętrzną uszczelkę. Zachowuje sie tak jak by ta prowadnica przy lusterku była za bardzo przesunieta do przodu auta albo jak by szyba była popychana tylko z lewej strony a nie na środku. Chce sie dokładnie dopytac, żeby zdjąć tapicerke, oderwać folię i zrobić. Podkładki mam juz przygotowane ale może tam sie coś reguluje? No i nie wiem czym później przykleic tą folię. :-(
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Mombrey, na początek to zdejmij tapicerkę drzwi i wtedy zobaczysz wszystko co jest grane.
mam taki zamiar ale szykuję sie, do skompletowania materiałów do przyklejenia tej folii. Podobno bez niej woda leci do kabiny. Chce mniec wszystko przygotowane żeby rozmontowac i zmontowac jednego dnia
A kto pyta nie błądzi he,he.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum